Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε την αναβολή του συνεδρίου της ΝΔ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε την αναβολή του συνεδρίου της ΝΔ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εισηγήθηκε να αναβληθεί το συνέδριο του κόμματος και πρότεινε νέο γραμματέα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την μετάθεση του συνεδρίου της ΝΔ. Μετά την ανακοίνωση αυτή αλλάζει ημερομηνία τελικά το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας το οποίο ήταν να διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο 3-5 Δεκεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα σε Κοζάνη και Ιωάννινα αποφάσισε, να μεταφέρει το συνέδριο για το πρώτο τρίμηνο του 2022 λόγω των συνθηκών που διαμορφώνονται από την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης Omicron του κορωνοϊού.

Πρόταση Μητσοτάκη για γραμματέα

Πέρα από την αναβολή του συνεδρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εισηγήθηκε για τη θέση του νέου Γενικού Γραμματέα του κόμματος τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Παύλο Μαρινάκη. Μάλιστα, πρότεινε η εκλογή του να προχωρήσει κανονικά από την υφιστάμενη κεντρική επιτροπή η οποία θα συνεδριάσει για αυτό το σκοπό διαδικτυακά.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινούσαν με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη στις 3 Δεκεμβρίου. Την επόμενη μέρα το Σάββατο θα είχαν την δυνατότητα παρεμβάσεων στελέχη και βουλευτές και όχι μόνο στα θεματικά τραπέζια που οργανώνονταν, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονταν οι παρεμβάσεις των δύο πρώην πρωθυπουργών, του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά για τα μείζονα θέματα της πολιτικής συγκυρίας. Την Κυριακή, τελευταία ημέρα του Συνεδρίου θα στήνονταν κάλπες για την ανάδειξη της Πολιτικής Επιτροπής.

Όλος ο προγραμματισμός και η οργάνωση που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα μετατίθεται πλέον για τις αρχές της νέας χρονιάς σε ημερομηνία που θα καθοριστεί το επόμενο διάστημα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments