Τεχνολογία

Apple: κατέθεσε αγωγή εναντίον της Ισραηλινής NSO Group για το spyware Pegasus

Apple: κατέθεσε αγωγή εναντίον της Ισραηλινής NSO Group για το spyware Pegasus
Apple: κατέθεσε αγωγή εναντίον της Ισραηλινής NSO Group ο λόγος είναι η παράκαμψη των μηχανισμών ασφαλείας του iPhone για την κατασκοπεία χρηστών.
Apple: κατέθεσε αγωγή εναντίον της Ισραηλινής NSO Group ο λόγος είναι η παράκαμψη των μηχανισμών ασφαλείας του iPhone για την κατασκοπεία χρηστών.

Η Apple κατέθεσε αγωγή εναντίον της Ισραηλινής εταιρείας τεχνολογίας NSO Group (και της μητρικής εταιρείας OSY Technologies) ο λόγος είναι η παράκαμψη των μηχανισμών ασφαλείας του iPhone για την κατασκοπεία χρηστών του iPhone μέσω του spyware Pegasus.

Το spyware Pegasus της NSO Group βγήκε στο φως της δημοσιότητας  τον περασμένο Ιούλιο, όταν η Διεθνής Αμνηστία μοιράστηκε ενώπιον όλων ότι χρησιμοποιήθηκε για την κατασκοπεία δημοσιογράφων και ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε παγκόσμια κλίμακα.

Apple

Στη συνέχεια ακολούθησε μία έρευνα από ερευνητές κυβερνοασφαλείας στο Citizen Lab, στην οποία αποκαλύφθηκε ότι βρήκαν στοιχεία παρακολούθησης στο iPhone 12 Pro εννέα ακτιβιστών από το Μπαχρέιν, μέσω ενός exploit, που κατάφερνε να παρακάμπτει το πλέον σύγχρονο σύστημα ασφαλείας στο iOS 14 γνωστού και ως BlastDoor.

Ανάπτυξη τεχνολογίας

«Κρατικά χρηματοδοτούμενοι φορείς όπως η NSO Group δαπανούν εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη εξελιγμένων τεχνολογιών παρακολούθησης χωρίς να λογοδοτούν. Αυτό πρέπει να αλλάξει» δήλωσε ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος του τμήματος ανάπτυξης λογισμικού της Apple, Graig Federighi.

Ο οργανισμός Citizen Lab έριξε πυρά στην εταιρεία NSO Group ότι χρησιμοποίησε δύο zero-click exploits για το iMessage συμπεριλαμβανομένου και ενός νέου exploit για το BlastDoor το οποίο ονομάστηκε FORCEDENTRY από τους ερευνητές. Η Apple μοιράζεται περισσότερες πληροφορίες για αυτό το τελευταίο κενό ασφαλείας -το οποίο πλέον έχει επιδιορθωθεί- στα νομικά έγγραφα που κατέθεσε. Στην ανακοίνωση της, η Apple επαινεί τις προσπάθειες οργανισμών όπως είναι οι Citizen Lab και Amnesty Tech «για το πρωτοποριακό έργο τους στον εντοπισμό περιπτώσεων κατάχρησης της τεχνολογίας για κυβερνοκατασκοπεία και να βοηθούν στην προστασία των θυμάτων». Apple

Η Apple θα παρέχει αφιλοκερδώς τεχνική βοήθεια

Η Apple αποφάσισε να παρέχει αφιλοκερδώς τεχνική βοήθεια (π.χ. threat intelligence) στους ερευνητές του Citizen Lab ενώ επιπλέον υποσχέθηκε να προσφέρει την ίδια βοήθεια και σε άλλους οργανισμούς που εργάζονται σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα. Η εταιρεία μάλιστα προσφέρθηκε να προσφέρει όλο το ποσό αποζημίωσης που θα εκδικαστεί και $10 εκατομμύρια σε οργανισμούς που εργάζονται για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πραγματοποιούν έρευνες για να βγάλουν στο φως υποθέσεις κυβερνοκατασκοπείας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments