Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τα νεότερα για την πανδημία

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τα νεότερα για την πανδημία
Κορωνοϊός ενημέρωση: Όπως κάθε Δευτέρα έτσι και σήμερα πρόκειται να γίνει ενημέρωση σχετικά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα από τους ειδικούς.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να πλήττει την χώρα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση για τον κορωνοϊό. Την ίδια ώρα τα κρούσματα από τα συνολικά 6.667 νέα κρούσματα κορωνοϊού, στην Αττική καταγράφηκαν 1.679 κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 1.135 νέες λοιμώξεις.

Στην ενημέρωση συμμετέχει η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους. Τον λόγο στην αρχή πήρε η Πρόεδρος της Επιτροπής Μαρία Θεοδωρίδου.

Θεοδωρίδου: “Χρειάζεται ψυχραιμία για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον”

Αρχικά η κα Θεοδωρίδου είπε: “Χρειάζεται ψυχραιμία για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον. Δεν είναι γνωστό πόσο μεταδοτική είναι, αν και αναμένεται η μεταδότιτκότητα να είναι αυξημένη. Επίσης απασχολεί αν προκαλεί βαρύτερη νόσο. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, αναμένονται λοιμώξεις και σε εμβολιασμένους αλλά μάλλον σε μικρό αριθμό. Ο εμβολιασμός παρά την ενδεχόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας λόγω των μεταλλάξεων, παραμένει ασπίδα προστασίας”.

Και συνέχισε αναφερόμενη στον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5 – 11 ετών: “Η μελέτη αποτελεσματικότητας έδειξε ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν ήπιες”. “Το εμβόλιο δεν θα έρθει πριν από τις 20 Δεκεμβρίου. Αυτό είναι το νωρίτερο… Μέχρι να έρθουν τα εμβόλια, θα έχουμε συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία”.

Δείτε live την ενημέρωση

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments