Οδηγός

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Έρχεται διπλός μποναμάς για τους δικαιούχους

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Έρχεται διπλός μποναμάς για τους δικαιούχους
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Εντός Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθεί το διπλό ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στους δικαιούχους (πρώην ΚΕΑ) που ανακοινώθηκε στην 85η ΔΕΘ δια στόματος του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εντός Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθεί το διπλό ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στους δικαιούχους (πρώην ΚΕΑ) που ανακοινώθηκε στην 85η ΔΕΘ δια στόματος του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ενίσχυση αφορά 273.000 νοικοκυριά και έρχεται να προστεθεί σε ένα γενικότερο πλέγμα μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη των νοικοκυριών για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης αλλά και του πληθωρισμού.

Τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι

  • Για νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη, καταβάλλεται συνολικά ποσό ενίσχυσης 300 ευρώ. Με τη διπλή καταβολή του Δεκεμβρίου το ποσό θα φτάσει τα 600 ευρώ
  • Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού θα υπάρξει προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ
  • Έτσι, για παράδειγμα νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 350 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 700 ευρώ
  • Νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και δυο ανήλικα μέλη λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 800 ευρώ.
  • Ανώτατο όριο του εγγυημένου ποσού ορίζονται τα 900 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού. Αρα με την καταβολή του Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι θα λάβουν επιπλέον 900 ευρώ.
ΚΕΑ

Έτσι , προσαυξάνεται στο διπλάσιο για τον Δεκέμβριο η μηνιαία εισοδηματική ενίσχυση για τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ). Η καταβολή της προσαύξησης θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2021 και θα προηγηθεί της τακτικής καταβολής που λαμβάνει χώρα στο τέλος κάθε μήνα από τον ΟΠΕΚΑ.Η ρύθμιση αποσκοπεί στην περαιτέρω στήριξη των νοικοκυριών που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, συνεκτιμώντας μεταξύ άλλων τον αυξημένο αντίκτυπο των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης στις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments