Ελλάδα

Πλαστές ταυτότητες: Στην υπηρεσία Εσωτερικών υποθέσεων ο Θεοδωρικάκος

Πλαστές ταυτότητες: Στην υπηρεσία Εσωτερικών υποθέσεων ο Θεοδωρικάκος
Πλαστές ταυτότητες: Το πρωί της Τετάρτης, μεταβαίνει εκτάκτως στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, τους Αδιάφθορους στην Κηφισίας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Το πρωί της Τετάρτης, μεταβαίνει εκτάκτως στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, τους Αδιάφθορους στην Κηφισίας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός θα ενημερωθεί για τη σοβαρή υπόθεση στην οποία εγκέφαλος του κυκλώματος φέρεται να ήταν αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ενώ συμμετείχαν και 10 αστυνομικοί από τμήματα της Αττικής.

Τι είχε προηγηθεί

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και δωροδοκία, σχηματίζουν οι Εσωτερικές Υποθέσεις. Αφορά το κύκλωμα στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται επίορκοι αστυνομικοί, ανάμεσα τους και διοικητής Τμήματος Ασφαλείας στη Δυτική Αττική.

Με μία γιγαντιαία επιχείρηση που εξελίχθηκε σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν 20 άτομα. Σημειώνεται πως οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων, έκαναν εφόδους ακόμη και σε Αστυνομικά Τμήματα σε Νέα Λιόσια, Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Ομόνοια και Γλυφάδα, αλλά και σε υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι «Αδιάφθοροι» εδώ και εβδομάδες είχαν θέσει υπό διακριτική παρακολούθηση συγκεκριμένα άτομα από τμήματα Ασφαλείας και Έκδοσης Διαβατηρίων. Αυτό προκειμένου να διαπιστώσουν εάν και ποιοι αστυνομικοί εμπλέκονται στο κύκλωμα που εξέδιδε παράνομα αστυνομικές ταυτότητες και άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Όσον αφορά τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που έχει προσαχθεί, φέρεται να είχε κομβικό ρόλο ενώ αναμένεται να γίνει –τουλάχιστον στην περίπτωση του- άρση τραπεζικού απορρήτου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments