Πολιτική

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Μας κάνατε πολλές εκκλήσεις αλλά δεν άκουσα καμία πρόταση»

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Μας κάνατε πολλές εκκλήσεις αλλά δεν άκουσα καμία πρόταση»
Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Ο πρωθυπουργός στην δευτερολογία του αναφέρθηκε σε όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις ΜΕΘ.

Σε πολύ υψηλούς τόνους κινήθηκε η δευτερολογία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Μετά το επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη, ο πρωθυπουργός απάντησε στον κ. Τσίπρα λέγοντας  «Μας κάνατε πολλές εκκλήσεις κύριε Τσίπρα αλλά δεν άκουσα καμία πρόταση».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού είπε για την τοποθέτηση της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν που τόνισε ότι είναι «ώρα να σκεφτούμε την υποχρεωτικότητα».

Βουλή: Η ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

Βουλή: Η ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

Για τον αριθμό των ΜΕΘ

«Είπατε κάτι το οποίο είναι επιστημονικά απολύτως εσφαλμένο, ότι αν ήμαστε στα ποσοστά εμβολιασμού της Πορτογαλίας δεν θα λύναμε το πρόβλημά μας για δύο μήνες. Είπατε ξεκάθαρα ότι εάν με έναν μαγικό τρόπο φτάναμε στα ποσοστά αυτά, θα χρειαζόμασταν δύο μήνες για να δούμε αποσυμφόρηση στο σύστημα υγείας» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Μα το πρόβλημα μας είναι και πρόβλημα της Γερμανίας, και της Αυστρίας. Το θέμα δεν είναι να δημιουργούμε περισσότερες ΜΕΘ από αυτές που έχουμε δυνατότητα να φτιάξουμε αλλά να μην φτάνουν στο νοσοκομείο οι άνθρωποι άρα να εμβολιάζονται περισσότεροι».

«Μιλήσατε 25 λεπτά, τελικά θα μας πείτε αν θα καταψηφίσετε τελικά και τί προτείνετε για να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού; Η μόνη πρόταση που άκουσα είναι να πάμε παρέα να πείσουμε τους καχύποπτους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης, ο πρωθυπουργός κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί αν είναι υπέρ της αλλαγής των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τα σχολεία.

Ο εκρηκτικός διάλογος με τον Παύλο Πολάκη

«Υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Ναι. Έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με όσους είναι σε ΜΕΘ; Δεν έχουμε. Αν έχετε εσείς φέρτε τις αποδείξεις.

ΠΟΛΑΚΗΣ: Ασχετε

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Τι είπατε; Με αντιεμβολιαστές δεν συνομιλώ. Ανεβάστε την μάσκα σας σας παρακαλώ

Πολάκης: Είστε άσχετος

Μητσοτάκης: Σας τιμά κ. Τσίπρα αυτή η εικόνα; Με το χέρι στην καρδιά. Ενός τέως υπουργού Υγείας με χυδαίο και αγοραίο ύφος να προσβάλλει τους πάντες και τα πάντα και ταυτόχρονα να κάνει κρυφή καμπάνια υπέρ αντιεμβολιαστών. Αυτό κάνει. Αυτός είναι και αυτόν ανέχεστε. Είστε ένα και το αυτό. Το ίδιο πράγμα είστε. Και μετά έρχεστε και μιλάτε σε αυτή την κυβέρνηση για την ανάγκη συνεννόησης. Με ποιον; Με τον κ Πολάκη; Όχι δεν μπορεί να υπάρξει με ανθρώπους που κλείνουν μάτι στους αντιεμβολιαστές καθημερινά. Αποπέμψτε τον κ. Πολάκη και ξαναελάτε να μιλήσουμε για συνεννόηση.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments