Πολιτική

Μητσοτάκης στο Reuters: Η ανάπτυξη μπορεί να υπερβεί το 4,5% το 2022

Μητσοτάκης στο Reuters: Η ανάπτυξη μπορεί να υπερβεί το 4,5% το 2022
Μητσοτάκης στο Reuters: Με συνέντευξή του στο ψηφιακό συνέδριο του Reuters ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι η ανάπτυξη για το 2022 μπορεί να υπερβεί το 4,5%.

Με συνέντευξή του στο ψηφιακό συνέδριο του Reuters ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι η ανάπτυξη για το 2022 μπορεί να υπερβεί το 4,5%.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η χώρα έχει σχέδιο για την επιστροφή στη δημοσιονομική βιωσιμότητα, και πως αναμένει αλλαγή των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης της ΕΕ. Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως η Ελλάδα θα πετύχει την επενδυτική βαθμίδα το αργότερα μέχρι τις αρχές του 2023. Κινητήριος μοχλός της χώρας θα είναι μια πολύ επιτυχημένη τουριστική περίοδο και το 2022. Μητσοτάκης

Αυξήθηκαν τα ραντεβού μετά τις ανακοινώσεις για την υποχρεωτικότητα

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις ανακοινώσεις για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών λέγονατς: “Εντός του πρώτου 24ώρου από την ανακοίνωση του μέτρου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών καταγράψαμε σημαντική αύξηση στα ραντεβού που κλείνονται για την α δόση του εμβολιασμού. Είμαι σίγουρος πως ακολουθούμε μία αποτελεσματική πολιτική”.

“Η κυβέρνηση είχε προηγουμένως εξαντλήσει κάθε διαθέσιμο μέσο πειθούς” συμπλήρωσε παράλληλα ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το μηνιαίο διοικητικό πρόστιμο, ύψους 100 ευρώ λογικό, τονίζοντας πως αυτό θα βεβαιώνεται από τις φορολογικές αρχές. “Πρέπει να επιταχύνουμε τον ρυθμό εμβολιασμού τόσο για την α δόση, όσο και για την αναμνηστική δόση” σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που υπενθύμισε πως η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα σε επίπεδο Ε.Ε. που επέτρεψε την πρόσβαση του συνόλου του πληθυσμού στην τρίτη δόση του εμβολίου.

Τέλος ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως για την ώρα δεν υπάρχει το σκεπτικό για την επέκταση της υποχρεωτικότητας σε άλλες ομάδες “αυτήν την ώρα δεν υπάρχει σχεδιασμός στην κυβέρνηση για επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικότητας και σε άλλες ηλικιακές ομάδες”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments