Πολιτική

Η πανδημία…του ΣΥΡΙΖΑ – Υπάρχει περίπτωση αναβολής του Συνεδρίου;

Η πανδημία…του ΣΥΡΙΖΑ – Υπάρχει περίπτωση αναβολής του Συνεδρίου;
Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει για την πιθανότητα αναβολής του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που είναι προγραμματισμένο για τον Φεβρουάριο

Ο Φλεβάρης και αν φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει, λέει, ο θυμόσοφος λαός, αναφερόμενος, βέβαια, στις καιρικές συνθήκες. Μόνο, που αυτή η λαϊκή ρήση, βρίσκει έδαφος συζήτησης και στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήδη εξήγγειλε τη ματαίωση του συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος και τη διοργάνωση του, για το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους. Μια πολιτική κίνηση, που εκτιμήθηκε ευρύτερα. Με τη πανδημία να σαρώνει στην Ελλάδα, θα ήταν, τουλάχιστον οξύμωρο, τα μεγάλα,κόμματα να διοργανώνουν συνέδρια, και με δια ζώσης συμμετοχή.

Στο ΣΥΡΙΖΑ είναι, αληθές, πως είναι ακόμη νωρίς για τις όποιες, ανάλογες, αποφάσεις.  Ειρήσθω εν παρόδω πως το συνέδριο έχει προγραμματιστεί για το Φεβρουάριο. Μετά, από τρεις μήνες, λοιπόν, κανείς δεν γνωρίζει σε τι κατάσταση θα βρίσκεται η χώρα, από την άποψη της πανδημίας. Κάποιοι, όμως, περιμένουν τις εξελίξεις στον υγειονομικό τομέα.

Από το νέο έτος εισερχόμαστε, όπως, εκτιμούν και οικονομικοί κύκλοι, σε μια έντονη πολιτική περίοδο με όλα τα χαρακτηριστικά των συγκρούσεων. Οικονομία, πανδημία, ακρίβεια, εθνικά θέματα. Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, θα πραγματοποιηθεί στη καρδιά του πολιτικού χειμώνα.

Μια ανάλογη σκέψη αναβολής, τουλάχιστον, επί του παρόντος, ακόμη και ως ενδεχόμενο, θα προκαλούσε εσωτερικές αντιδράσεις καθώς ο προσυνεδριακός διάλογος, έχει φουντώσει για τα καλά και οι τάσεις του κόμματος έχουν αρχίσει να βγάζουν τα σπαθιά τους.

Είναι, αληθές, πως κανείς και από καμία εσωκομματική τάση, δεν διανοείται να προτείνει αναβολή του Συνεδρίου. Εκτός, βέβαια, αν η πανδημία, καθορίσει τις εξελίξεις. Ο Φεβρουάριος, εξάλλου, επιλέχθηκε, ως μια επιλογή χρόνου «ακίνδυνη», για εκλογές. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αντιληφθεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές την άνοιξη.

Μερικοί, όμως, ενδεχομένως, να διέβλεπαν, με θετικό μάτι, μια αναβολή συνεδρίου που ούτως ή άλλως θα προκαλέσει από τον Ιανουάριο και μετά, εσωστρέφεια. Και με το δεδομένο της εκλογής του νέου προέδρου στο, ΠΑΣΟΚ, το πολιτικό σκηνικό αναδιαμορφώνεται. Αξίζει να σημειωθεί πως οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ αποτελούν μόνιμο αντικείμενο συζήτησης στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου!

Και, όπως, λέει και ο θυμόσοφος λαός «αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι…».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments