Ελλάδα

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Με κορωνοϊό νοσηλεύονται 9 έγκυες -Οι τρεις είναι διασωληνωμένες

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Με κορωνοϊό νοσηλεύονται 9 έγκυες -Οι τρεις είναι διασωληνωμένες
Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε μεθ εννέα έγκυες με κορωνοϊό και τρεις από αυτές είναι διασωληνωμένες.

Στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε μεθ εννέα έγκυες με κορωνοϊό και τρεις από αυτές είναι διασωληνωμένες.

Σε ρεπορτάζ στην ΕΡΤ οι υπόλοιπες έξι γυναίκες έχουν τοποθετηθεί σε απλές κλίνες στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια ώρα τέσσερα νεογνά, των οποίων οι μητέρες διαγνώστηκαν θετικές στον κορωνοϊό νοσηλεύονται, ενώ ένα από αυτά χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, κατά την τελευταία εφημερία, διαπιστώθηκαν 55 εισαγωγές ασθενών, με 150 προσελεύσεις στα επείγοντα περιστατικά για Covid, ενώ σύμφωνα με τον κ. Σούλη εκπρόσωπο των γιατρών του ΑΧΕΠΑ, υπάρχει πρόβλημα έλλειψης απλών κλινών Covid, οι οποίες είναι 180 στο σύνολό τους και χρησιμοποιούνται όλες. Κατειλημμένες είναι και οι κλίνες ΜΕΘ Covid στο συγκεκριμένο νοσοκομείο με έξι διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

Αντιμέτωποι πλέον με την Όμικρον

Αποκαλυπτικά παραδείγματα με τα ποσοστά θνητότητας και εμβολιαστικής κάλυψης, με την μετάλλαξή Όμικρον να είναι στην «πόρτα» μας πλέον και η Δέλτα ακόμα να θερίζει.

Ο Δεκέμβριος έφερε μαζί του και το πρώτο κρούσμα με την παραλλαγή Όμικρον στη χώρα, στα Χανιά, όπως αποκάλυψε η ειδική στοχευμένη δειγματοληψία που πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2021 σε εισαγόμενο κρούσμα από το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, σύμφωνα με την έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Στην αναμενόμενη κατά τους ειδικούς εξέλιξη αναφέρθηκε  ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, κ. Θεοκλής Ζαούτης, αναλύοντας το χρονικό του κρούσματος Όμικρον , από το πρώτο αρνητικό rapid test στο αεροδρόμιο στις 26 Νοεμβρίου έως το θετικό στις τρεις ημέρες μετά, στις 29, και τον θετικό μοριακό έλεγχο (PCR) που οδήγησε στην εξέταση και επιβεβαίωση του δείγματος από το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης
«Ο ασθενής αυτός είναι πολύ καλά, σε παρακολούθηση από γιατρούς στο σπίτι του», σχολίασε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, κ. Μίνα Γκάγκα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, επαινώντας επιπλέον τη συμπεριφορά του με τον καθημερινό έλεγχο με rapid test ως ένα παράδειγμα προς μίμηση. «Υπάρχουν άνθρωποι που είναι ευαισθητοποιημένοι και ξέρουν, προσέχουν και ελέγχονται», σχολίασε, προσθέτοντας πως το εμβόλιο μάλλον καλύπτει την Omicron.
Εν αναμονή περισσότερων στοιχείων για τη νέα ανησυχητική παραλλαγή του κορωνοϊού, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κ. Βάνα Παπαευαγγέλου υπενθύμισε τον υπαρκτό κίνδυνο, την παραλλαγή Δέλτα που «είναι εδώ παντού και πρέπει να αντιμετωπιστεί σήμερα», προτάσσοντας τον εμβολιασμό, το συχνό testing και τα μέτρα ατομικής προστασίας -κυρίως τη χρήση μάσκας- ως το τρίπτυχο για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments