Πολιτική

Χριστοδουλάκης: Η χθεσινή διαδικασία έστειλε μήνυμα αλλαγής

Χριστοδουλάκης: Η χθεσινή διαδικασία έστειλε μήνυμα αλλαγής
Χριστοδουλάκης: Ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής σχολίασε την συμμετοχή του κόσμου στην διαδικασία της εκλογής νέου αρχηγού.

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης σχολίασε την συμμετοχή του κόσμου στην εκλογική διαδικασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης αναδείχθηκε ο νικητής του πρώτου γύρου, με τον Γιώργο Παπανδρέου να έρχεται δεύτερος.

Πιο συγκεκριμένα, χαρακτηριστική η αντίδραση του γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος τόνισε ότι «ούτε εμείς οι ίδιοι δεν προσδοκούσαμε τέτοια συμμετοχή», εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του.

Σημαντική παρακαταθήκη

Η συμμετοχή του κόσμου, στις εκλογές της Κυριακής στο ΚΙΝΑΛ, ήταν ο μεγάλος νικητής, καθώς σε σχέση με τις αντίστοιχες εκλογές του 2017, σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 25%, από 212.000 στις 267.000 περίπου.

Αυτό το μεγάλο ποσοστό συμμετοχής αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη, ένα μεγάλο εφόδιο και εργαλείο για όποιον και αν βγει στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, είπε ο κ. Χριστοδουλάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας πως η μεγάλη συμμετοχή σφραγίζει την αυτόνομη πορεία του κόμματος, η οποία είναι αντικείμενο συλλογικών αποφάσεων και αφορά την παρακαταθήκη που άφησε η Φώφη Γεννηματά. «Είναι ανάγκη ο χώρος αυτός να γίνει ισχυρός και αυτόνομος και να κινηθεί ανεξάρτητα από τα άλλα πολιτικά κόμματα», τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Τα ποσοστά των υποψηφίων ανά περιφέρεια

Ο νικητής των εκλογών Νίκος Ανδρουλάκης, επικράτησε σαρωτικά στην Κρήτη με 61,38%, όπως και στις περιφέρειες: Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας. Στην Κρήτη ο Γιώργος Παπανδρέου είχε 24,69%…. Σε αυτή την περιφέρεια ο Ανδρέας Λοβέρδος έλαβε μόλις 10,07%, κάτι που θεωρείται ότι του κόστισε την δεύτερη θέση στη γενική μάχη.

Ο κ. Ανδρουλάκης κέρδισε καθαρά και τη Θεσσαλία με 36,37%, έναντι 29,45% του κ. Παπανδρέου και 23,1% του Ανδρέα Λοβέρδου. Επίσης την Κεντρική Μακεδονία με 37,13%, έναντι 27,76% του Ανδρέα Λοβέρδου και 22,03% του κ. Παπανδρέου. Κέρδισε και το Ιόνιο με σχεδόν 5 μονάδες από τον κ. Παπανδρέου και έξι από τον κ. Λοβέρδο.

Αλλά και τη Στερεά Ελλάδα με 35,69%, με τους κυρίους Παπανδρέου και Λοβέρδο να έχουν σχεδόν το ίδιο ποσοστό (28,83 – 28,66). Στην Πελοπόνησο ήταν περίπου ίδια εικόνα με τον κ. Ανδρουλάκη να έχει 36,1% και τους Λοβέρδο, Παπανδρέου να ακολουθούν με 27,68 και 27,39 αντίστοιχα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments