Αθλητισμός

Europa League: Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού αν βγει δεύτερος

Europa League: Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού αν βγει δεύτερος
Europa League: Ο Ολυμπιακός πρόκειται την Πέμπτη να δώσει μία σημαντική μάχη με την Άντβερπ, αν και η επόμενη μεγάλη πρόκληση είναι η κλήρωση για την επόμενη φάση.

Ο Ολυμπιακός δίνει μία σημαντική μάχη στο Βέλγιο κόντρα στην Άντβερπ για την έκτη και τελευταία αγωνιστική του τέταρτου Ομίλου του Europa League. Από την άλλη οι ερυθρόλευκοι ήδη έχουν εξασφαλίσει την δεύτερη θέση με την νίκη τους κόντρα στην Φενέρ, πράγμα που σημαίνει πως πάνε απευθείας στην νοκ άουτ φάση.

Πιο συγκεκριμένα, σε ότι αφορά την πρόκριση  με διπλό των ερυθρολεύκων στο Μπρόοντστραατ και νίκη της Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στη Άιντραχτ, οι πρωταθλητές Ελλάδος τερματίζουν πρώτοι και προκρίνονται απευθείας στους 16 του Europa League.

Τι γίνεται σε περίπτωση που βγει δεύτερος

Αν όμως η Άιντραχτ δεν χάσει στο Σουκρού Σαράτζογλου, τότε οι Πειραιώτες θα προκριθούν ως δεύτεροι στη φάση των 32, όπου θα αντιμετωπίζουν κάποια από τις οκτώ ομάδες που τερμάτισαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας του ομίλου τους στο Champions League.

Μετά, λοιπόν και την ολοκλήρωση των τεσσάρων από τα οκτώ γκρουπ του Champions League, έχουν γίνει γνωστές οι πέντε από τις οκτώ πιθανές αντιπάλους των Ερυθρολεύκων αν τερματίσουν δεύτεροι. Ντόρτμουντ, Σέριφ και Ζενίτ είχαν «κλειδώσει» από την περασμένη αγωνιστική και απόψε προστέθηκαν η Λειψία και η Πόρτο.

Οι πέντε πιθανές αντίπαλοι

  • Λειψία
  • Πόρτο
  • Ντόρτμουντ
  • Σέριφ
  • Ζενίτ

Τα τελευταία τρία εισιτήρια

Τρεις όμιλοι παραμένουν ανοιχτοί για την 3η θέση και οι πιθανές αντίπαλοι του Ολυμπιακού θα καθοριστούν την Τετάρτη (8/12). Στον 5ο όμιλο το σίριαλ θα κριθεί μεταξύ δύο ομάδων: Μπαρτσελόνα και Μπενφίκα. Οι Μπλαουγκράνα είναι δύο βαθμούς μπροστά, αλλά κοντράρονται με τη Μπάγερν στην «Allianz Arena», την ώρα που οι Αετοί θα έχουν πιο εύκολο έργο εντός έδρας κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, οι Πορτογάλοι υπερτερούν, το οποίο σημαίνει ότι αν η Μπαρτσελόνα δεν φύγει με το διπλό, θα ελπίζει μόνο σε γκέλα της Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ» για να μη συνεχίσει στο Europa League.

Στον 6ο η υπόθεση αφορά τρεις ομάδες. Βιγιαρεάλ με 7 βαθμούς, Αταλάντα με 6, Γιουνγκ Μπόις με 4. Οι δύο πρώτες θα παίξουν τα ρέστα τους στον μεταξύ τους «τελικό» για την πρόκριση στους «16» του Champions League και το Κίτρινο Υποβρύχιο χρειάζεται έστω την ισοπαλία για να το πετύχει. Αντίθετα, οι Ελβετοί έχουν ελπίδες μόνο για την 3η θέση και με μοναδική προϋπόθεση την ήττα της Αταλάντα στο άλλο παιχνίδι. Έχουν, όμως και δύσκολο έργο απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ».

Το απόλυτο «ροντέο» διαδραματίζεται στον 7ο όμιλο, αφού και οι τέσσερις ομάδες έχουν πιθανότητες να τερματίσουν σε όλες τις θέσεις! Λιλ (8 β.), Ζάλτσμπουργκ (7 β.), Σεβίλλη (6 β.), Βόλφσμπουργκ (5 β.) καθιστούν εξαιρετικά ρευστά τα σενάρια μέχρι το σφύριγμα της λήξης στους δύο αγώνες (Βόλφσμπουργκ-Λιλ, Ζάλτσμπουργκ-Σεβίλλη) και δεν αποκλείεται στο τέλος της αγωνιστικής να έχουν έρθει τα πάνω-κάτω.

5ος όμιλος: Μπαρτσελόνα/Μπενφίκα 6ος όμιλος: Βιγιαρεάλ/Αταλάντα/Γιουνγκ Μπόις 7ος όμιλος: Λιλ/Ζάλτσμπουργκ/Σεβίλλη/Βόλφσμπουργκ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments