Πολιτική

Φωτήλας: Θύμα κλοπής ο βουλευτής της ΝΔ

Φωτήλας: Θύμα κλοπής ο βουλευτής της ΝΔ
Φωτήλας: Θύμα κλοπής έπεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα, καθώς άγνωστοι του έκλεψαν το κινητό τηλέφωνό του.

Σύμφωνα με το pelop.gr, όσοι προσπαθούσαν χθες να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τον Αχαιό βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας άκουγαν από τον τηλεφωνητή το μήνυμα: «Ο συνδρομητής που καλέσατε δεν είναι διαθέσιμος».

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών: Υπεγράφη η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών

Υπεγράφη, σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο,  παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, του Υφυπουργού Υποδομών, κ. Γιώργου Καραγιάννη και της Γενικής Γραμματέως Υποδομών, κ. Μαρίας – Έλλης Γεράρδη.

Ποιοι ήταν παρόντες

Παρόντες ήταν επίσης ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Αχαΐας, κ. Ανδρέας Κατσανιώτης και οι Βουλευτές Αχαΐας, κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, κ. Άγγελος Τσιγκρής και κ. Ιάσων Φωτήλας.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το πρώτο νοσοκομείο που αναβαθμίζεται, ενώ θα ακολουθήσουν σύντομα άλλα τέσσερα, στην Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία. Συνολικά πρόκειται για 20 έργα ενεργειακής αναβάθμισης νοσοκομείων και άλλων υποδομών υγείας, τα περισσότερα εξ αυτών στην περιφέρεια, συνολικού προϋπολογισμού 64 εκατ. ευρώ, με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Τι δήλωσε ο υπουργός Υποδομών

Ο κ. Καραμανλής, στη συνέχεια, δήλωσε:

«Το Υπουργείο Υποδομών δεν είναι μόνο τα μεγάλα έργα, όπως το μετρό, τα σιδηροδρομικά ή οι οδικοί άξονες. Δουλεύουμε εντατικά και για έργα μικρότερου μεγέθους, αλλά εξίσου μεγάλης σημασίας, όπως αυτό το οποίο ξεκινάμε σήμερα: η ενεργειακή αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. Ένα έργο μεγάλης σημασίας για 3 λόγους:

Πρώτον, γιατί αν κάτι βιώνουμε στην πράξη όλοι μας τα δύο τελευταία χρόνια, είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή, από την Υγεία. Και τέτοια έργα αναβαθμίζουν ουσιαστικά την παροχή υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας.

Δεύτερον, γιατί το άλλο μεγάλο δίδαγμα των τελευταίων ετών είναι ότι τώρα έχουμε την τελευταία μας ευκαιρία να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση. Και βασικό κλειδί για να το επιτύχουμε αυτό είναι η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων μας.

Και τρίτον, γιατί αυτό το έργο γίνεται μεν σε μια μεγάλη πόλη όπως είναι η Πάτρα, όμως ξεφεύγει από το γνωστό δίπολο Αθήνα – Θεσσαλονίκη που είχαμε συνηθίσει να απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής των κυβερνήσεων και των κονδυλίων. Συνεπώς, με προϋπολογισμό περίπου 6,5 εκ. ευρώ, μιλάμε για ένα έργο που μας βοηθά σε όλους τους στόχους: προστασία της υγείας, αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, ενίσχυση της περιφέρειας, βελτίωση της καθημερινότητας.

Και βέβαια δεν είναι κάτι αποσπασματικό, αλλά αποτελεί κομμάτι ενός συνολικού πλάνου ανάλογων έργων που μειώνουν δραστικά το ενεργειακό μας αποτύπωμα, αλλά ταυτόχρονα αφήνουν και ισχυρό θετικό αποτύπωμα στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

Συγκεκριμένα, το σχέδιό μας περιλαμβάνει συνολικά 20 έργα από την ΚΤΥΠ ΑΕ, ενεργειακής αναβάθμισης νοσοκομείων και άλλων υποδομών υγείας, τα περισσότερα εξ αυτών στην περιφέρεια, συνολικού προϋπολογισμού 64 εκ. ευρώ, με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Το πρώτο από τα 20 αυτά έργα για το οποίο υπογράφεται σύμβαση είναι το σημερινό, αλλά και στα υπόλοιπα οι διαδικασίες προχωρούν με ταχύτητα. Ευχαριστώ ασφαλώς και το Υπουργείο Υγείας για την άψογη συνεργασία. Και είμαι βέβαιος, ότι η ΚΤΥΠ ΑΕ και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, που υπογράφουν τη σύμβαση, θα προχωρήσουν το έργο γρήγορα και αποτελεσματικά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments