Διεθνή

ΗΠΑ: Συναγερμός στο Καπιτώλιο από ένοπλο

ΗΠΑ: Συναγερμός στο Καπιτώλιο από ένοπλο
Ο ύποπτος είναι εργαζόμενος στο Καπιτώλιο, όπως ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς

Ένας 57χρονος εργαζόμενος στο Καπιτώλιο, συνελήφθη να τριγυρνάει για αρκετά λεπτά στο εσωτερικό του κτιρίου, έχοντας ένα πιστόλι στο σακίδιό του. Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για το περιστατικό.

Γύρω στις 07.40 το πρωί της Πέμπτης πρωί τοπική ώρα, οι αρχές «εντόπισαν ένα πιστόλι στον σαρωτή ακτίνων Χ», αναφέρεται σε δελτίο τύπου. Ο κάτοχός του «εντοπίστηκε 4 λεπτά αργότερα και συνελήφθη», διευκρίνισε η αστυνομία.

Τι ισχυρίστηκε ο ύποπτος

Ο 57χρονος άνδρας, που εργάζεται για το Καπιτώλιο, είπε στην αστυνομία ότι ξέχασε το όπλο στο σακίδιό του.

Η έρευνα έχει ως στόχο να ρίξει φως στο κενό ασφαλείας και να γίνει κατανοητό γιατί ο 57χρονος δεν συνελήφθη, αμέσως μόλις πέρασε από το μηχάνημα με τις ακτίνες Χ.

Η εισβολή στο Καπιτώλιο το 2021

Στις 6 Ιανουαρίου 2021, λίγο καιρό μετά την εκλογή του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ξέσπασαν αναταραχές στο Καπιτώλιο. Διαδηλωτές (που ήταν και υποστηρικτές του Ντόναλντ Τράμπ του απερχόμενου προέδρου) εισέβαλαν μέσα στις εγκαταστάσεις του Καπιτωλίου. Δυνάμεις του FBI έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να απομακρύνουν τους διαδηλωτές. Υπήρξαν 5 νεκροί.

Προκειμένου να “ησυχάσει τα πνεύματα”, ο πρόεδρος Τράμπ δημοσίευε Tweet στο Twitter, λέγοντας στους διαδηλωτές, οι οποίοι βρίσκονται στο Καπιτώλιο να μην χρησιμοποιούν την βία και να πάνε στα σπίτια τους.

Λόγω των γεγονότων και των δημοσιεύσεων του Προέδρου στο Twitter και στο Facebook, οι εταιρείες του απαγόρευσαν την δημοσίευση νέων post και την πρόσβασή του στους λογαριασμούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments