Τεχνολογία

Instagram: Έρχονται νέες λειτουργίες γονικού ελέγχου

Instagram: Έρχονται νέες λειτουργίες γονικού ελέγχου
Instagram: To γνωστό κοινωνικό δίκτυο προετοιμάζει μία σειρά από νέες λειτουργίες και δυνατότητες που θα παρουσιάσει κατά το νέο έτος.

Μετά το πολύωρο black out που είχε γίνει τον Οκτώβριο, το Instagram φέρνει ένα νέο χαρακτηριστικό για τους χρήστες. Πρόσφατα είχε ανακοινώσει ότι θα υπάρχουν χρεώσεις για τους influencer που βρίσκονται στην πλατφόρμα.

Πιο συγκεκριμένα, από τον Μάρτιο η νέα πλατφόρμα θα κυκλοφορήσει με νέες δυνατότητες γονικού ελέγχου. Οι γονείς θα επιτρέπουν στους γονείς και τους κηδεμόνες να βλέπουν πόσο χρόνο αφιερώνουν οι έφηβοί τους στο Instagram, να θέτουν χρονικά όρια και να ειδοποιούνται εάν το παιδί τους αναφέρει κάποιον. Οι δυνατότητες ανακοινώθηκαν ως ένα πακέτο νέων χαρακτηριστικών που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν την πλατφόρμα πιο ασφαλή, ιδιαίτερα για τους έφηβους χρήστες της.

Instagram

Νέα διαδικασία εγγραφής

Το νέο βήμα στη διαδικασία εγγραφής εντοπίστηκε για πρώτη φορά από τον σύμβουλο μέσων Ματ Ναβάρα. Σε αυτό καλείται ο χρήστης να τραβήξει ένα βίντεο με τον εαυτό του να γυρίζει το κεφάλι του προκειμένου να εξακριβωθεί ότι είναι πραγματικό πρόσωπο.

Η δυνατότητα αυτή αποτελεί νέο μέτρο ασφαλείας και το βίντεο δεν θα είναι ορατό πουθενά στην πλατφόρμα και θα διαγραφεί από τους διακομιστές του Instagram εντός 30 ημερών. Επιπλέον, δεν θα χρησιμοποιεί αναγνώριση προσώπου ούτε θα συλλέγει βιομετρικά δεδομένα.

Με αυτό το μέτρο, το Instagram θέλει να αποτρέψει τις bot farms από το να δημιουργούν μαζικά λογαριασμούς Instagram, ωστόσο ένας χρήστης θα μπορεί να δημιουργεί πολλούς λογαριασμούς στην πλατφόρμα. Η νέα δυνατότητα δεν είναι ακόμα διαθέσιμη παγκοσμίως αλλά αναμένεται να είναι προσεχώς.

Η λειτουργία Take a break

Στο πιο άμεσο μέλλον, το Instagram λέει ότι θα κυκλοφορήσει τη λειτουργία “Take a Break” που ξεκίνησε να δοκιμάζει τον περασμένο μήνα. Αυτή η δυνατότητα επιλογής προτρέπει τους χρήστες να απομακρυνθούν από την εφαρμογή αφού κάνουν κύλιση για ορισμένο χρονικό διάστημα, όπως 10, 20 ή 30 λεπτά.

Οι ειδοποιήσεις θα ωθήσουν τους χρήστες να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία και το Instagram λέει ότι το 90 τοις εκατό των χρηστών σε δοκιμές έχουν αφήσει ενεργοποιημένες τις υπενθυμίσεις μόλις τις έχουν ρυθμίσει. Η λειτουργία κυκλοφορεί σήμερα στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία και θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως στις αρχές του επόμενου έτους.

Λίγα λόγια για το Instagram

Το Instagram είναι μια δωρεάν εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που δίνει την δυνατότητα επεξεργασίας και κοινοποίησης φωτογραφιών και βίντεο στο διαδίκτυο. Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο με τους ακολούθους τους (followers) ή με επιλεγμένη ομάδα φίλων, να σχολιάζουν και να δηλώνουν ότι μια δημοσίευση τους αρέσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments