Διεθνή

Πελέ: «Μην ανησυχείτε ετοιμάζομαι για τις γιορτές»

Πελέ: «Μην ανησυχείτε ετοιμάζομαι για τις γιορτές»
Πελέ: Με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται καθησυχαστικός μετά την περιπέτεια που έχει με την υγεία του καθώς διαγνώστηκε με καρκίνο.

Ο Πελέ θα εξακολουθήσει να μείνει για ακόμη λίγες ημέρες στο νοσοκομείο «Albert-Einstein» του Σάο Πάολο, προκειμένου να υποβληθεί σε σειρά νέων εξετάσεων. Το νέο αυτό έκανε γνωστό  ο 81χρονος θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με ανάρτηση του στο Instagram, όπου εμφανίζεται χαμογελαστός, στο κρεβάτι του νοσοκομείου, με υψωμένη την γροθιά του, όπως όταν πανηγύριζε τα γκολ του. Δίνοντας ένα θετικό μήνυμα πως θα ξεπεράσει κάθε δυσκολία με την υγεία του.

Στις 4 Σεπτεμβρίου, ο Πελέ υποβλήθηκε σε χειρουργείο στο ίδιο νοσοκομείο για να αφαιρέσει όγκο του παχέος εντέρου που ανιχνεύθηκε κατά τις τακτικές εξετάσεις και παρέμεινε για περίπου δύο εβδομάδες σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Πελέ

Τι έγραψε ο θρύλος του ποδοσφαίρου:

«Σήμερα, ακολούθησα την τελευταία μου χημειοθεραπεία για το 2021. θα εκμεταλλευθώ την ευκαιρία, προκειμένου να κάνω μια νέα σειρά εξετάσεων, οπότε θα μείνω εδώ μερικές ημέρες. Μην ανησυχείτε, ετοιμάζομαι για τις γιορτές». Μάλιστα, η κόρη του Κέλι Νασιμέντο σε δηλώσεις της πριν δυο ημέρες εξήγησε πως η νοσηλεία του Πελέ ήταν προγραμματισμένη, καθώς αποτελεί κομμάτι της θεραπείας του και είχε προσθέσει πως σε 2-3 ημέρες ο πατέρας της θα επέστρεφε στο σπίτι.

Πελέ

Λίγα λόγια για τον Πελέ

Ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο , γεννήθηκε 23 Οκτωβρίου 1940, γνωστός ως Πελέ (Pelé), είναι Βραζιλιάνος πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής. Έχει ανακηρυχθεί ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του 20ού αιώνα από τη FIFA και τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής Ποδοσφαίρου και ευρέως θεωρείται ως ο κορυφαίος όλων των εποχών. Γνωστός και ως ο «Βασιλιάς του Ποδοσφαίρου»,κατέχει τους τίτλους «Ποδοσφαιριστής του Αιώνα» από τη FIFA, «Αθλητής του Αιώνα» από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και είναι μέλος του Hall of Fame του αθλήματος. Το 2000 σε παγκόσμια δημοσκόπηση της FIFA στο διαδίκτυο για την ανάδειξη του καλύτερου ποδοσφαιριστή του 20ού αιώνα, ήρθε δεύτερος πίσω από το Ντιέγκο Μαραντόνα, ενώ αντίθετα, στην ψηφοφορία της «FIFA Football family» και των αναγνωστών του περιοδικού «FIFA Magazine» ο Πελέ ήρθε πρώτος. Τα ατομικά του επιτεύγματα και οι διακρίσεις του τον κατατάσσουν ως τον πιο διάσημο και δημοφιλή όχι μόνο στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ιστορία αλλά και στο σύνολο του κόσμου των σπορ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments