Ελλάδα

Καιρός: Σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα

Καιρός: Σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα
Σαρωτικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα - Πολλές περιοχές αντιμετωπίζουν σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα - Συνεχίζει την ενημέρωση το 112

Ανελέητα χτυπά το «σφοδρό» κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει όλη τη χώρα. Πολλές περιοχές αντιμετωπίζουν από τα ξημερώματα του Σαββάτου σοβαρά προβλήματα, εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων, αλλά και των θυελλωδών ανέμων. Ποτάμια υπερχείλισαν και βράχοι αποκολλήθηκαν προκαλώντας κατολισθήσεις, ενώ σημειώνονται και διακοπές ηλεκτροδότησης. Στην Αττική σημειώνονται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση των νοτίων προαστίων λόγω πτώσης κλαδιών.

Σε όλη τη χώρα ο κρατικός μηχανισμός και οι τοπικές αρχές έχουν εκδώσει σχετικές προειδοποιήσεις, καλώντας τους πολίτες να αποφεύγουν για όσο διαρκεί το κύμα κακοκαιρίας, τις μετακινήσεις.

Τα μηνύματα από το 112 εξακολουθούν να αποστέλλονται σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Κακοκαιρία Εύβοια: Η θάλασσα βγήκε στη στεριά

Οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως έως και 9 μποφόρ στον Νότιο Ευβοϊκό κόλπο ένωσαν τη θάλασσα με τις αυλές των σπιτιών και των καταστημάτων, στα Νέα Στύρα, καλύπτωντας τον παραλιακό δρόμο προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία. Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το βράδυ.

Κακοκαιρία Τρίκαλα : «Φούσκωσε» ο Πηνειός – Έντονες βροχές και τις επόμενες ώρες

Οι βροχές θα συνεχιστούν στον νομό Τρικάλων και τις επόμενες ώρες, ενώ ήδη ανεβαίνει η στάθμη των ποταμών της περιοχής. Οι τοπικές αρχές παραμένουν σε επιφυλακή καθώς οι ποσότητες νερού που πέφτουν αυτή την ώρα στα ορεινά θα μεταφερθoούν στον κάμπο κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτι που δυσκολεύει τις εκτιμήσεις για τον αν θα υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Κακοκαιρία Ιωάννινα- Ανεβαίνει η στάθμη του ποταμού Λούρου

Η  άνοδος της στάθμης του ποταμού Λούρου προκάλεσε προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή του Τερόβου, πλημμυρίζοντας τις εγκαταστάσεις ιχθυοτροφείων.

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και από την υπερχείλιση του ποταμού Αχέροντα με την κατάσταση να είναι δύσκολη  ιδιαίτερα  στην περιοχή της Γλυκής .

Παράλληλα έχουν σημειωθεί καταπτώσεις σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου ενώ τα χιόνια που έλιωσαν εξαιτίας των βροχοπτώσεων συνέβαλαν στην εκδήλωση  των  πλημμυρικών φαινομένων.

Μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου επιχειρούν στο Σταυράκι ,στα Μάρμαρα και στο Μπιζάνι . Ο μεγάλος όγκος νερού προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα και στην περιοχή της Νεοκαισάρειας  στα Ιωάννινα, μία περιοχή που αντιμετωπίζει   πρόβλημα όταν σημειώνονται  ισχυρές βροχές.

Υπερχείλισε ο Αχέροντας – Διεκόπη η κυκλοφορία

Λόγω υπερχείλισης του ποταμού Αχέροντα, από το 3ο έως το 4ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Καναλλακίου – Καστρίου (κόμβος Καναλλακίου έως γέφυρα Καστρίου) και εκτροπή της κυκλοφορίας και διεξαγωγή αυτής μέσω παρακαμπτηρίων οδών, μέχρι τη λήξη των καιρικών φαινομένων.

Κακοκαιρία Αιτωλοακαρνανία: Εκκένωση χωριών – στα όρια χείμαρρος

Τα καιρικά φαινόμενα χτυπούν με μανία τη Ναυπακτία και τη Ναύπακτο. Ο χέιμαρρος της Βαριάς είναι στα όρια του με την αστυνομία να έχει διακόψει την κυκλοφορία στην Εθνική οδό Αντιρρίου Ναυπάκτου.

Αγρίνιο – Μεσολόγγι: Εκκενώθηκαν οικισμοί

Η κακοκαιρία πλήττει με σφοδρότητα την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου υπάρχει συσσώρευση υδάτων

Στο μεταξύ, σε προληπτική εκκένωση των οικισμών Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου και Κλείσοβας Μεσολογγίου, προχώρησαν οι δήμαρχοι Αγρινίου και Μεσολογγίου. Ο οικισμός Καμαρετσέικα Ζευγαρακίου είχε εκκενωθεί προληπτικά και στην πρόσφατη κακοκαιρία «Μπάλος»..

Κακοκαιρία Καρδίτσα: «Φούσκωσαν» ποτάμια και χείμαρροι

Επικίνδυνα έχουν “φουσκώσει” οι ποταμοί και οι χείμαρροι στο δήμο Αργιθέας, της Καρδίτσας, ενώ σημειώθηκε και μια κατολίσθηση στην κοινότητα Μαράθου.

Καταπτώσεις βράχων σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου σημειώθηκαν στον δήμο Λίμνης Πλαστήρα, ωστόσο απομακρύνθηκαν από συνεργεία του δήμου

Κακοκαιρία Κέρκυρα – Διακοπές ηλεκτροδότησης

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκαν στο κέντρο της Κέρκυρας λόγω βλάβης σε καλώδιο. Τα συνεργεία εργάζονται για την αποκατάσταση. Επιπλέον, πολλές περιοχές του κεντρικού Δήμου βρίσκονται χωρίς ηλεκτροδότηση για πολλές ώρες. Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι πολλά και εκτεταμένα, καθώς λόγω των ισχυρότατων ανέμων έχουν προκληθεί βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Κακοκαιρία Αχαϊα : Ποτάμια οι δρόμοι

Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε σοβαρά πλημμυρικά προβλήματα  τόσο στην παραλιακή ζώνη του Ρίου, αλλά και μέσα στον ιστό της περιοχής όπου υπάρχουν κατοικίες και επιχειρήσεις.

Προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση υπάρχουν επίσης στα Άνω Σουδενέικα Αχαϊας, όπου δύο σπίτια στο ύψος της Εκκλησίας έχουν αποκοπεί από τα νερά, ενώ αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν σε Ωλενία και Λαρισσό δυτικής Αχαϊας.

Επίσης στον δρόμο από το αεροδρόμιο Αράξου προς Λάππα, λόγω της συσσώρευσης υδάτων υπάρχει αποκλεισμός.

Τα εντονότερα προβλήματα, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χαράλαμπο Μπονάνο εντοπίζονται στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου, στον Αλισσό, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες στην περιοχή της Αιγιαλείας καθώς παρατηρείται άνοδος της στάθμης των υδάτων σε χείμαρρους της περιοχής.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι οποίοι κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το πρωί του Σαββάτου 11/12. Όπως φαίνεται σε αυτόν τα μεγαλύτερα ύψη καταγράφηκαν στα δυτικά τμήματα της χώρας με την μέγιστη βροχόπτωση έως το πρωί του Σαββάτου 11/12 να καταγράφεται στα Θεοδώριανα Άρτας (157 χιλιοστά).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments