Ελλάδα

Κακοκαιρία – Καλάβρυτα: Πλημμύρισε το Κενοτάφιο του Μνημείου του Ολοκαυτώματος

Κακοκαιρία – Καλάβρυτα: Πλημμύρισε το Κενοτάφιο του Μνημείου του Ολοκαυτώματος
Πλημμύρισε λόγω της κακοκαιρίας το Κενοτάφιο του Μνημείου του Ολοκαυτώματος στα Καλάβρυτα

Δύο ημέρες πριν τη συμπλήρωση 78 χρόνων από τη «μαύρη» επέτειο της σφαγής των Καλαβρύτων από τις κατοχικές δυνάμεις των Ναζί το μνημείο του Ολοκαυτώματος υπέστη σημαντικές ζημιές από την κακοκαιρία.

Από τις έντονες βροχοπτώσεις πλημμύρισε το Κενοτάφιο στο Μνημείο της Εκτέλεσης στα Καλάβρυτα.

Συνεργεία του Δήμου Καλαβρύτων και της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν όλο το Σάββατο, προκειμένου να αντλήσουν τα νερά από τον ιερό χώρο μνήμης.

Οι ζημιές στις γύρω περιοχές είναι σημαντικές από το πέρασμα της κακοκαιρίας, ενώ έχει κλείσει ο δρόμος προς το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Επιχείρηση διάσωσης οικογένειας

Νωρίτερα στα Δουμενά Καλαβρύτων έγινε επιχείρηση διάσωσης μιας τετραμελούς οικογένειας.

Τα τέσσερα άτομα επέβαιναν σε ΙΧ επιβατικό όχημα που ακινητοποιήθηκε λόγω των υδάτων και των φερτών υλικών που είχαν σκεπάσει το οδόστρωμα.

Άμεσα επιχείρησε η Πυροσβεστική με δυο οχήματα και 4 Πυροσβέστες,και μετέφεραν με ασφάλεια την τετραμελή οικογένεια στα Καλάβρυτα.

Η Σφαγή των Καλαβρύτων

Οι δείκτες του ρολογιού στην εκκλησία των Καλαβρύτων είναι κολλημένοι στις 2:34. Το ημερολόγιο δείχνει 13 Δεκεμβρίου 1943. Είναι η ώρα «μηδέν» που καταγράφηκε η μεγαλύτερη μαζική σφαγή σε βάρος του ελληνικού πληθυσμού στην διάρκεια του Β΄παγκοσμίου πολέμου.

Ο ακριβής αριθμός των αμάχων που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από τους ναζί στα Καλάβρυτα και στα γύρω χωριά παραμένει άγνωστος ωστόσο ιστορικοί και αναλυτές έχοντας αξιοποιήσει ντοκουμέντα, μαρτυρίες επιζώντων και τηλεγραφήματα των γερμανικών υπηρεσιών υπολογίζουν τα θύματα περίπου σε 800 Έλληνες πατριώτες στα Καλάβρυτα και στα γύρω χωριά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments