Ελλάδα

Πιερία: Θεματοφύλακες του Συντάγματος, απειλούσαν ότι θα με σκοτώσουν εξομολογείται καθηγήτρια του σχολείου

Πιερία: Θεματοφύλακες του Συντάγματος, απειλούσαν ότι θα με σκοτώσουν εξομολογείται καθηγήτρια του σχολείου
Πιερία: Νέες αποκαλύψεις για τη δράση των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» στο Γυμνάσιο Αιγινείου.

Συγκρούσεις και προστριβές τείνει να λάβει η δράση της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος». Το τελευταίο περιστατικό προκάλεσε την οργή του κόσμου καθώς η αρπαγή του διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου στην Πιερία μέσα από το σχολείο και η βίαιη «μεταγωγή» του στο Α.Τ. Κορδελιού έφερε διχασμό και έντονες προσκρούσεις.

Η αρπαγή του διευθυντή επακολούθησε την σύλληψη των έντεκα αρνητών, οι οποίοι είναι αγρότες, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ένας απόστρατος αστυνομικός. Και οι 11 δράστες –9 άνδρες και 2 γυναίκες– οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Κατερίνης και αργά το απόγευμα της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης. Πιερία

Διαμαρτύρονταν καθημερινά για τα υγειονομικά πρωτόκολλά στα σχολεία

Πρόκειται για μία 49χρονη από την Πιερία και μια 54χρονη από την Ημαθία. Όσον αφορά στους άνδρες, οι 4 είναι από την Πιερία, δύο από την Ημαθία και οι υπόλοιποι από την Αττική, τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλονίκη. Οι συλληφθέντες είναι από 42 έως άνω των 70 ετών. Οι τρεις από τους 11 συλληφθέντες έχουν παιδιά που φοιτούν στο γυμνάσιο στη Πιερία.

Αξίζει να τονισθεί ότι σε βάρος ενός από τους συλληφθέντες, με τόπο κατοικίας την Ημαθία, είχαν καταθέσει μήνυση οι διευθυντές του Γυμνασίου και του Λυκείου την 6η Δεκεμβρίου, καθώς ο συγκεκριμένος, που δηλώνει άνεργος, πήγαινε καθημερινά έξω από το σχολικό συγκρότημα και προκαλούσε μικροεπεισόδια διαμαρτυρόμενος για την εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων.

«Απειλούσαν ότι θα με σκοτώσουν»

Συγχρόνως, νέες αποκαλύψεις βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας για τη δράση των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» καθώς καθηγήτρια του σχολείου αποκαλύπτει στο grtimes.gr πως τον Νοέμβριο είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή της, από μέλη της ομάδας που «συνέλαβαν» τον διευθυντή.

Σύμφωνα με τη νέα αυτή μαρτυρία, στις 22 Νοεμβρίου του 2020, άτομα είχαν εισβάλει στο σχολείο «χωρίς μάσκα και μου επιτέθηκαν προσωπικά. Λέγανε ότι βασανίζουμε τα παιδιά τους, ότι προβαίνουμε σε ιατρικές πράξεις και ότι τους κλέβουμε τα taxisnet», δηλώνει η καθηγήτρια και κάνει λόγο για απειλές. Πιερία

«Απειλούσαν ότι θα με σκοτώσουν, με αποκαλούσαν προδότρια και δολοφόνο και ισχυρίζονταν ότι είναι εξουσιοδοτημένοι από τον ελληνικό λαό. Η κατάσταση ξέφυγε…».

Όπως αναφέρει η συγκεκριμένη καθηγήτρια, οι διευθυντές έσπευσαν αμέσως να καταγγείλουν το περιστατικό στην αστυνομία, η οποία τους ενημέρωσε ότι θα παραστεί στον χώρο σε περίπτωση που ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Βέβαια, αυτό που ενδιαφέρει τους εκπαιδευτικούς -όπως τονίζει η καθηγήτρια- είναι να γνωρίζουν ότι πηγαίνουν για να διδάξουν τα παιδιά στα σχολεία, ασφαλείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments