Οικονομία

Ακίνητα: Φθηνές μεταβιβάσεις ακόμη για πενήντα μέρες – Κατατίθεται άμεσα η τροπολογία στη Βουλή

Ακίνητα: Φθηνές μεταβιβάσεις ακόμη για πενήντα μέρες – Κατατίθεται άμεσα  η τροπολογία στη Βουλή
Ακίνητα: Ανοιχτό παράθυρο ακόμη για 50 μέρες θα έχουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να ολοκληρώσουν τις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Ανοιχτό παράθυρο ακόμη για 50 μέρες θα έχουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να ολοκληρώσουν τις μεταβιβάσεις ακινήτων. Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προχωρήσει σε παράταση έως το τέλος του επόμενου μήνα για να γίνονται οι μεταβιβάσεις ακινήτων με τις υφιστάμενες αξίες και όχι με τις νέες.

Οι φορολογούμενοι τρέχουν αυτή την περίοδο προκειμένου να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και πιστοποιητικά (Πιστοποιητικό Τέλους Ακίνητης Περιουσίας – ΤΑΠ, βεβαίωση μηχανικού κ.λπ.)

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες, εμφανίζονται αυξημένες έως και 250% σε έναν μεγάλο αριθμό περιοχών που αγγίζουν τις 7.000 σε όλη τη χώρα.

Τι είχε δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών

Πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επιβεβαίωσε την πρόθεση του υπουργείου να δοθεί παράταση, τονίζοντας ότι «μέσα στις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία θα δίνεται μια ρεαλιστική παράταση».

Μέσω myProperty από αύριο

Στο μεταξύ ψηφιακά θα γίνονται από Δευτέρα οι δηλώσεις φόρου δωρεών και γονικών παροχών και θα υποβάλλονται μέσω του myProperty.

Μέσω της ψηφιακής εφαρμογής, υποβάλλονται αρχικές δηλώσεις για δωρεές ακινήτων, που βρίσκονται εντός αντικειμενικού συστήματος, καθώς και για οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο μεταβιβάζεται με συμβολαιογραφικό έγγραφο δωρεάς ή γονικής παροχής. Από τις 20 Δεκεμβρίου, οι δηλώσεις αυτές υποβάλλονται υποχρεωτικά ψηφιακά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments