Οικονομία

Επιχειρήσεις πολιτισμού: Παράταση αιτήσεων για ένταξη στην οικονομική ενίσχυση

Επιχειρήσεις πολιτισμού: Παράταση αιτήσεων για ένταξη στην οικονομική ενίσχυση
Επιχειρήσεις πολιτισμού: Παράταση μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου πήρε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων πολιτισμού.

Παράταση μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου πήρε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων πολιτισμού.

Ειδικότερα αφορά για τις επιχειρήσεις θεάτρων, μουσικών σκηνών, χοροθεάτρων, συναυλιακών χώρων και χώρων παραστάσεων, κινηματογράφου και διανομέων κινηματογραφικών ταινιών σε κινηματογράφους, όπου μπορούν να υποβάλλουν έως και 20/12/2021 αιτήσεις/δηλώσεις για την οικονομική ενίσχυση του άρθρου 70 του ν. 4745/2020 για το έτος 2021, στην ειδική πλατφόρμα stirizoumetonpolitismo.services.gov.gr, σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες που είναι αναρτημένες στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.

Ποιοι και πως ενισχύονται

Ενισχύονται οικονομικά με τη μορφή οικονομικής κάλυψης θέσεων θεατή/εισιτηρίου, από τον Κρατικό Προϋπολογισμό οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα ή μη κερδοσκοπικές, υποκείμενες σε ΦΠΑ, με κύριο ή δευτερεύοντα ΚΑΔ έναν από τους ακόλουθους: 90.01, 90.02, 90.03, 90.04, 93.29.2, 59.14, οι οποίες:

  • α. έχουν λειτουργήσει ή λειτουργούν επί αδειοδοτημένου χώρου με άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας είτε θεάτρου, κινηματογράφου, μουσικής σκηνής ή γενικά χώρου παραστάσεων, εξαιρουμένων των αθλητικών εγκαταστάσεων,
  • β. έχουν θετικό κύκλο εργασιών σε οποιαδήποτε δήλωση ΦΠΑ από 1η Ιανουαρίου 2019 έως 30 Σεπτεμβρίου 2020 και
  • γ. παρουσιάζουν πτώση κύκλου εργασιών Μαρτίου – Σεπτεμβρίου 2020 σε σχέση με το χρονικό διάστημα Μαρτίου – Σεπτεμβρίου 2019 τουλάχιστον 20%.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments