Αθλητισμός

Μαξ Φερστάπεν: Ποιος είναι ο νέος 24χρονος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1

Μαξ Φερστάπεν: Ποιος είναι ο νέος 24χρονος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1
Μαξ Φερστάπεν: Ο Ολλανδός στέφθηκε νικητής του Γκραν Πρι Αμπού Ντάμπι και Παγκόσμιος Πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Μαξ Φερστάπεν στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο Ολλανδός στέφθηκε νικητής του Γκραν Πρι Αμπού Ντάμπι και Παγκόσμιος Πρωταθλητής μετά από έναν δραματικό αγώνα, προσπερνώντας τον Λιούις Χάμιλτον στον τελευταίο γύρο.

Πιο συγκεκριμένα, αν και η Mercedes προχωρήσει με την προσβολή της τελικής κατάταξης στο Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι, για μεγάλη μερίδα των φίλων της Φόρμουλα 1 σε όλο τον κόσμο -και ιδιαίτερα στην πατρίδα του, την Ολλανδία- ο Μαξ είναι ο άνθρωπος που δικαιούται να γιορτάζει την είσοδό του στο πάνθεον των πρωταθλητών της F1. 

Λίγα λόγια για την καριέρα του μέχρι τώρα

Μετά το πρωτάθλημα στα Καρτ, η άνοδος του Μαξ προς τη F1 ήταν μετεωρική: κανονικά θα έπρεπε να ξεκινήσει από ένα πρωτάθλημα όχι υπερβολικά ισχυρών μονοθεσίων, όπως τη Formula Renault – όμως, όταν ο Γιος είδε την ταχύτητά του στις πρώτες δοκιμές στη F3, αποφάσισε να κάνει ο Μαξ δύο βήματα μαζί.

Ο Μαξ θα ξεκινούσε την καριέρα του με μονοθέσια κατ’ ευθείαν με την πανίσχυρη, ιδιότροπη στο στήσιμο F3, με την ομάδα Van Amersfoort Racing. Ο Μαξ κατάφερε να πετύχει μία νίκη στους συνολικά 12 αγώνες των τεσσάρων πρώτων συναντήσεων (καθεμία εκ των οποίων είχε τρεις αγώνες), αλλά αυτό που συνέβη αργότερα ήταν απερίγραπτο.

Υπέγραψε να αγωνιστεί στη Formula 1 το 2016

Ακόμη, ο Μαξ έκανε το χατ-τρικ στο Σπα του Βελγίου, και πάλι αμέσως μετά στο Νόρισρινγκ της Γερμανίας. Είχε, πλέον, καταστρέψει όλο τον συναγωνισμό. Παρότι το πρωτάθλημα (λόγω των πρώτων τεσσάρων αγώνων) δεν ήρθε, ήρθε κάτι πολύ σημαντικότερο.

“Βασικά, λόγω των νικών αυτών δέχθηκα τότε ένα τηλεφώνημα από τον Χέλμουτ [Μάρκο, σύμβουλο της Red Bull], το οποίο οδήγησε στην πρώτη μου συμφωνία στη Formula 1. Για την ακρίβεια, δεν σήκωσα αυτό το τηλεφώνημα, μίλησε ο μπαμπάς μου, αλλά για τον λόγο αυτό οι συγκεκριμένοι αγώνες θα έχουν πάντα ιδιαίτερη σημασία για μένα”.

Ο Μαξ Φερστάπεν υπέγραψε να αγωνιστεί στη Formula 1 με τη Scuderia Toro Rosso το 2016 – όμως υπήρχαν δύο σημαντικά προβλήματα. Το πρώτο ήταν πως ήταν ανήλικος, και θα παρέμενε ανήλιοκος στο ντεμπούτο του στο πρώτο GP του 2015. Το δεύτερο ήταν πως η εμπειρία του ήταν πολύ περιορισμένη, διότι στην ουσία είχε μόνο μία σεζόν σε αγώνες μονοθεσίων «κάτω από τις ζώνες του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments