Ελλάδα

Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Τρεις προφυλακίστηκαν – 8 ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Τρεις προφυλακίστηκαν – 8 ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους
Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Τρεις προφυλακίστηκαν – 8 ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν – μετά τη μαραθώνια απολογία τους – οι 3 από τους 11 συλληφθέντες της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», οι οποίοι… προχώρησαν στην πρωτοφανή ενέργεια να περάσουν χειροπέδες και να απαγάγουν γυμνασιάρχη μέσα από σχολείο της Πιερίας, μπροστά στα μάτια των μαθητών.

Ποιοι προφυλακίζονται

Πληροφορίες αναφέρουν με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, προφυλακιστέοι κρίθηκαν ένας 66χρονος κάτοικος Ημαθίας κι ακόμη δύο άνδρες, ηλικίας 41 ετών.

Οι άλλοι 8 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Οι περιοριστικοί όροι

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στους υπόλοιπους οκτώ επιβλήθηκαν τα εξής περιοριστικά μέτρα:

  • Να εμφανίζονται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους
  • Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
  • Να μην πλησιάσουν οποιαδήποτε σχολική μονάδα της χώρας, σε απόσταση μικρότερη των 400 μέτρων.

Μάλιστα, σε έναν άντρα και μία γυναίκα επιβλήθηκε πέρα από τα παραπάνω και η καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ.

Διπλή εισαγγελική έρευνα

Οι Εισαγγελίες Πρωτοδικών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης  διέταξαν τη διενέργεια έρευνας για τη δράση των μελών της ομάδας “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”.

Η έρευνα στρέφεται κατά πιθανών μελών αυτής της ομάδας αλλά και άλλων ομάδων αρνητών του κορωνοϊού για τα αδικήματα της διέγερσης σε ανυπακοή, της εγκληματικής οργάνωσης, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Το επίκεντρο της έρευνας από την εισαγγελία της Αθήνας στρέφεται στον εντοπισμό πιθανών θυλάκων της ομάδας και σε περιοχές της Αθήνας, στη δε Θεσσαλονίκη για το ενδεχόμενο πιθανής διασύνδεσης μελών της ομάδας με την ακροδεξιά οργάνωση Ιερός Λόχος.

Κυριακάτικη εφημερίδα δημοσίευσε φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται δύο άτομα, που φέρονται να είναι εκπαιδευτές των Θεματοφυλάκων και να διατηρούν στενές σχέσεις με την οργάνωση Ιερός Λόχος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments