Οικονομία

ΑΑΔΕ: Ηλεκτρονικά από σήμερα οι γονικές παροχές

ΑΑΔΕ: Ηλεκτρονικά από σήμερα οι γονικές παροχές
ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα η πλατφόρμα myProperty από την ΑΑΔΕ για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φόρου δωρεών και γονικών παροχών.

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα η πλατφόρμα myProperty από την ΑΑΔΕ για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φόρου δωρεών και γονικών παροχών.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργου Πιτσιλή εκδόθηκε εγκύκλιος για τον τρόπο, το περιεχόμενο και το χρόνο, τη διαδικασία και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης φόρου χρηματικής δωρεάς και γονικής παροχής.

Μέσω της ψηφιακής εφαρμογής υποβάλλονται αρχικές δηλώσεις για δωρεές ακινήτων, που βρίσκονται εντός αντικειμενικού συστήματος, καθώς και για οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο μεταβιβάζεται με συμβολαιογραφικό έγγραφο δωρεάς ή γονικής παροχής.

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Μέχρι 15 Ιανουαρίου συμβόλαια με τις παλιές αντικειμενικές

Παράταση προκειμένου να πάρουν “ανάσα” χιλιάδες φορολογούμενοι σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών για τις μεταβιβάσεις ακινήτων με τις παλιές αντικειμενικές αξίες. Αυτές αναμένεται να ισχύουν έως και 15 Ιανουαρίου 2022 ενώ από 1 Ιανουαρίου θα τεθούν σε ισχύ και οι νέες αντικειμενικές.

Με την παράταση αναμένεται να πάρουν ανάσα χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι κινδυνεύουν να μην προλάβουν έως τις 31 Δεκεμβρίου να κλείσουν τις υποθέσεις τους και να επιβαρυνθούν με πρόσθετους φόρους λόγω της αύξησης των αντικειμενικών από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Η δυνατότητα υπογραφής των συμβολαίων και μετά την 1η Ιανουαρίου με τις σημερινές τιμές θα δίνεται υπό την προϋπόθεση ότι έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 θα έχουν υποβληθεί οι δηλώσεις φόρου μεταβίβασης, γονικών παροχών και δωρεών στις ΔΟΥ.

Σε αυτό το πλαίσιο, πριν τα Χριστούγεννα αναμένεται να ανοίξει και η ηλεκτρονική πλατφόρμα μεταβιβάσεων MyProperty, η οποία θα επιταχύνει τις συναλλαγές. ΑΚΙΝΗΤΑ

ΑΑΔΕ myproperty: Σε μόλις 15 λεπτά οι μεταβιβάσεις ακινήτων

Μόλις 15 λεπτά θα χρειάζεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία της συμπλήρωσης και υποβολής δήλωσης φόρου μεταβίβασης ακινήτων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία της πλατφόρμας myProperty, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, δείχνουν ότι αυτός είναι, κατά μέσο όρο, ο χρόνος, που χρειάστηκαν οι συμβολαιογράφοι, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε ψηφιακές δηλώσεις φόρου μεταβίβασης ακινήτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments