Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Περιδίνηση, αδιέξοδα και στο βάθος αλλαγές

ΣΥΡΙΖΑ: Περιδίνηση, αδιέξοδα και στο βάθος αλλαγές
Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει για τις αντιθέσεις, τις συγκρούσεις και κυρίως τα πολιτικά αδιέξοδα στην Κουμουνδούρου

Η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη δεν ήταν η αιτία. Ενδεχομένως να ήταν η αφορμή για τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει συντομότερα από ότι το υπολόγιζε, σε εσωτερικές αλλαγές. Και στον τομέα της επικοινωνίας αλλά και σε αλλαγές προσώπων.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πληθύνει στη Κουμουνδούρου, οι αντιθέσεις, οι συγκρούσεις και κυρίως τα πολιτικά αδιέξοδα. Οι επισκέψεις στις περιφέρειες φαίνεται πως δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα. Η εσωστρέφεια κυριαρχεί και οι κόντρες μεταξύ των «συντρόφων», προκαλούν διχαστικό κλίμα. Και αν, όλα αυτά, συμβαίνουν τον Δεκέμβριο, για τους δυο επόμενους μήνες, μέχρι την έναρξη του συνεδρίου, τι άλλο μπορεί να γίνει;

Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό αφού τίθεται από αρκετές πλευρές και με το εντονότερο τρόπο. Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί είναι και η προσπάθεια που επιδιώξαν κάποιοι να συγκεντρώσουν υπογραφές εναντίον του Ανδρέα Ξανθού, ζητώντας την αλλαγή του, από τη θέση του υπευθύνου τομεάρχη Υγείας. Ανάλογες, επιθέσεις έχουν δεχθεί και άλλα στελέχη, όπως, για παράδειγμα ο Δημήτρης Λιάκος, οικονομικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, επί διακυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός. Αλλά και ο Νίκος Φίλης, που υποστήριξε τον Ανδρέα Ξανθό για  τις θέσεις του, περί VIP ΜΕΘ. Ανάλογες επιθέσεις έχουν δεχθεί και στελέχη του κόμματος που τάχθηκαν υπέρ της ελληνογαλλικής Συμφωνίας.

Ξεχείλισε το ποτήρι

Μια εσωτερική περιδίνηση που δημιουργεί εκρηκτικό κλίμα και συνθήκες πόλωσης ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο. Σε όλα τα παραπάνω το ποτήρι φαίνεται πως ξεχείλισε με αφορμή και τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στην εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη. Ειρήσθω εν παρόδω πως υπήρξαν έντονες αντιδράσεις για την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη πρώτη Κυριακή των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ που αναφέρθηκε αποκλειστικά και μόνον στην αποτυχία των δημοσκοπήσεων!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεχθεί εισηγήσεις για να προχωρήσει άμεσα σε ριζικές αλλαγές. Και στο τομέα της επικοινωνίας αλλά και σε πρόσωπα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που περιμένουν αλλαγές στις θέσεις των τομεαρχών, αντικαταστάσεις ακόμη και σημαντικές αλλαγές ρόλων.  Για τις κομματικές αλλαγές, αυτές θα αποφασιστούν στο συνέδριο καθώς και σύμφωνα με το καταστατικό, η κεντρική επιτροπή θα αποφασίσει και  για τις νέες ηγετικές θέσεις.

Αλλαγές, όμως, στον πολιτικό σχεδιασμό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται διατεθειμένος να προχωρήσει πριν τη διεξαγωγή του συνεδρίου. Στέλνοντας με αυτό το τρόπο το δικό του μήνυμα, προς το εσωτερικό του κόμματος. Ο ίδιος, λέγεται πως δεν ανησυχεί για το αρνητικό, κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Εκτιμά, λένε οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ του ΣΥΡΙΖΑ, πως «όλα πρέπει να γίνουν στο σωστό χρόνο». Μόνον, που ο «σωστός χρόνος», δεν μπορεί να διαρκεί καιρό. Το πολιτικό momentum που αναζητά ο Αλέξης Τσίπρας, μπορεί να μην υπάρξει ποτέ, όπως επισημαίνουν και έμπειροι πολιτικοί παράγοντες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments