Ελλάδα

Συγγενής ασθενούς που πέθανε από κορωνοϊό προπηλάκισε γιατρό μέσα στο νοσοκομείο

Συγγενής ασθενούς που πέθανε από κορωνοϊό προπηλάκισε γιατρό μέσα στο νοσοκομείο
Συγγενής ασθενούς που πέθανε από κορωνοϊό προπηλάκισε γιατρό μέσα στο νοσοκομείο, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της, η ΕΙΝΑΠ

Τον προπηλακισμό γιατρού, αλλά και επίθεση σε βάρος του νοσηλευτικού προσωπικού από συγγενή ασθενούς που έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό, μέσα στο νοσοκομείο «Κωνσταντοπούλειο» – Αγία ‘Ολγα στη Νέα Ιωνία καταγγέλλει η ΕΙΝΑΠ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις 25 του περασμένου Νοεμβρίου, ο συνοδός ασθενούς που έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό  στην κλινική covid του νοσοκομείου, προπηλάκισε τον γιατρό και εκτόξευσε απειλές για τη ζωή τους προς τους εργαζόμενους.

H ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι: «καταδικάζει την επίθεση και προπηλακισμό συναδέλφου γιατρού καθώς και τις απειλές που δέχτηκε το προσωπικό της κλινικής ακόμα και για τη ζωή του, από συνοδό ασθενούς, που έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό, στις 25/11/21 στην κλινική covid του νοσοκομείου «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ».

Δυστυχώς, έχουμε ξαναδεί αντίστοιχα περιστατικά, τα οποία έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας. Για το λόγο αυτό καταγγέλλουμε και τη Διοίκηση του νοσοκομείου, για τη στάση της απέναντι στο γεγονός αυτό – αφού αυτό που έκανε ήταν να προτείνει στη συνάδελφο να κινηθεί νομικά απέναντι στον δράστη και η στήριξή της εξαντλήθηκε σε δεσμεύσεις για νομική και οικονομική συμβολή ενώ έπρεπε η ίδια «να μπει μπροστά» για να προστατέψει και να υποστηρίξει τη γιατρό, εφόσον το συμβάν έλαβε χώρα στο νοσοκομείο.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση και τη νομική σύμβουλο του νοσοκομείου να ξεκινήσουν άμεσα τις νόμιμες και προβλεπόμενες διαδικασίες για να προστατέψει το προσωπικό και την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, όπως έχει υποχρέωση! Η ΕΙΝΑΠ πάντα ήταν και θα είναι στο πλευρό κάθε συναδέλφου!».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments