Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση από τη Βόρεια Εύβοια

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση από τη Βόρεια Εύβοια
Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο instagram

Την πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια επισκέφθηκε εχθές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με κλιμάκιο υπουργών και τον Σταύρο Μπένο για την παρακολούθηση και την εφαρμογή του μεγάλου προγράμματος ανασυγκρότησης της περιοχής που επλήγη από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

View this post on Instagram

A post shared by Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_)

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Μητσοτάκης, «Στην Ιστιαία για μια πολύωρη σύσκεψη όπου παρουσιάσαμε αναλυτικά το σχέδιο ανασυγκρότησης της βόρειας Εύβοιας, μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού. Οι βασικοί πυλώνες είναι η ριζική αναβάθμιση των υποδομών, με έμφαση στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου οδικού δικτύου, η αναγέννηση του δάσους, η ανάπτυξη των τουριστικών υποδομών και η δημιουργία δομών εξυπηρέτησης των πολιτών».

Η αναλυτική παρουσίαση του σχεδίου ανασυγκρότησης της βόρειας Εύβοιας μετά τις πυρκαγιές, έγινε στο πλαίσιο της ευρείας σύσκεψης στην Ιστιαία, που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και διήρκεσε περισσότερες από πέντε ώρες. «Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε μια φυσική καταστροφή σε μια μεγάλη ευκαιρία αναγέννησης. Αυτός είναι ο στόχος μας και θα τον πετύχουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Σας το λέω έτσι κατηγορηματικά, κ. πρωθυπουργέ, ποτέ δεν υπήρξε τέτοια ταχύτητα και τέτοια ποιότητα στην αντιμετώπιση φυσικής καταστροφής στη χώρα μας», τόνισε κατά την έναρξη της σύσκεψης ο συντονιστής και επικεφαλής της Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας, Σταύρος Μπένος, αναφερόμενος στις άμεσες παρεμβάσεις αποκατάστασης. Στάθηκε «στην απίστευτη δουλειά που έχει γίνει και στο κομμάτι το επιδοματικό αλλά και στο κομμάτι των αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων», ενώ ανέλυσε το ευρύτερο σχέδιο που εκπονείται για την περιοχή, με άξονα τρεις θεσμικές παρεμβάσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments