Οικονομία

Σταϊκούρας για ΕΚΤ: Έστειλε ισχυρό μήνυμα για την πρόοδο της πατρίδας μας

Σταϊκούρας για ΕΚΤ: Έστειλε ισχυρό μήνυμα για την πρόοδο της πατρίδας μας
Σταϊκούρας για ΕΚΤ: Μήνυμα για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την απόφασή της κατά τη σημερινή συνεδρίαση έστειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Μήνυμα για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την απόφασή της κατά τη σημερινή συνεδρίαση έστειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για μια πολύ σημαντική απόφαση που αποτελεί σήμα αναγνώρισης της προόδου και μήνυμα εμπιστοσύνης για τη χώρα μας.

Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών

«Χθες, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έλαβε μια πολύ σημαντική απόφαση για την Ελλάδα, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης και σήμα αναγνώρισης της προόδου που έχει σημειώσει η πατρίδα μας.

Η απόφαση αυτή και οι δηλώσεις της επικεφαλής της ΕΚΤ έρχονται να προστεθούν στην αλυσίδα πρόσφατων αναφορών και εκθέσεων από εταίρους, θεσμούς και οίκους αξιολόγησης, που πιστοποιούν ότι η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση και ότι η ασκούμενη οικονομική πολιτική και οι θυσίες των πολιτών αποδίδουν καρπούς.

Όμως, ως Κυβέρνηση και Οικονομικό Επιτελείο, δεν εφησυχάζουμε.

Συνεχίζουμε να υλοποιούμε μεταρρυθμίσεις, να εφαρμόζουμε μια συνετή δημοσιονομική πολιτική και να ακολουθούμε μια διορατική εκδοτική στρατηγική.

Συνεχίζουμε, με σχέδιο, σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση, τη σκληρή δουλειά, ώστε η Ελλάδα να ισχυροποιηθεί περαιτέρω και να αποκτήσει, το ταχύτερο δυνατόν, επενδυτική βαθμίδα».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

Δίχτυ προστασίας της ΕΚΤ στα ελληνικά ομόλογα

Σημαντικές εξελίξεις περιελάμβανε χθες Πέμπτη η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπου μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε η παύση του έκτακτου προγράμματος αγοράς ομολόγων το Μάρτιο. Ειδική αναφορά όμως έγινε και για την Ελλάδα και τα ελληνικά ομόλογα, καθώς σε περίπτωση νέας πανδημίας ή επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης η ΕΚΤ θα στηρίξει την αγορά ομολόγων προκειμένου να αποφευχθεί η διακοπή των αγορών στη δικαιοδοσία αυτή, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τη μετάδοση της νομισματικής πολιτικής στην ελληνική οικονομία.

Πρόκειται για απόφαση που δείχνει την ανάκτηση της εμπιστοσύνης προς τη χώρα και την εμπιστοσύνη στις προοπτικές της.

Από τη συνεδρίαση προέκυψαν κάποια βασικά συμπεράσματα όπως ότι η Ευρωτράπεζα επαναβεβαίωσε ότι το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (PEPP) θα λήξει μεν τον προσεχή Μάρτιο, ωστόσο οι ελληνικοί τίτλοι θα παραμείνουν στο πρόγραμμα των επανεπενδύσεων, που σημαίνει ότι τα κεφάλαια από τα αγορασμένα ομόλογα που λήγουν θα διοχετεύονται και πάλι σε ελληνικούς τίτλους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments