Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: «Η μελέτη αυτή δεν είχε έρθει σε γνώση του πρωθυπουργού»

Στέλιος Πέτσας: «Η μελέτη αυτή δεν είχε έρθει σε γνώση του πρωθυπουργού»
Στέλιος Πέτσας: «Αυτό που γνωρίζω είναι αυτό που έχει απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ότι η μελέτη αυτή δεν είχε έρθει σε γνώση του πρωθυπουργού».

Κανένας από την Κυβέρνηση δεν γνώριζε την ύπαρξη της μελέτης των καθηγητών Τσιόδρα – Λύτρα, είπε σήμερα Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Την ίδια στιγμή οι φωνές που θέλουν τη κυβέρνηση να γνώριζε για τη μελέτη αυξάνονται. Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος ήταν, όπως όλα δείχνουν, ο παραλήπτης της έρευνας που έκαναν ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, και ο αναπληρωτής καθηγητής, Θεόδωρος Λύτρας, αναφορικά με τη θνητότητα στις ΜΕΘ. Στέλιος Πέτσας

Στέλιος Πέτσας: «Μία μελέτη θέλει το χρόνο της για να ωριμάσει»

Όπως επισήμανε το MEGA, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δηλαδή οι κ. Κικίλιας και Κοντοζαμάνης, αλλά και ο κ. Πλεύρης, δεν γνώριζαν ούτε εκείνοι την μελέτη και τα αποτελέσματα  που είχαν διατυπώσει σε αυτή οι Τσιόδρας – Λύτρας. Μάλιστα, ο Παναγιώτης Πρεζεράκος τις επόμενες ώρες ή μέρες θα αποχωρήσει από το υπουργείο υγείας.

«Αυτό που γνωρίζω είναι αυτό που έχει απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ότι η μελέτη αυτή δεν είχε έρθει σε γνώση του πρωθυπουργού. Θα μείνω σε αυτή την απάντηση, γιατί αυτό είναι που γνωρίζω κι εγώ», αποκάλυψε σήμερα Σάββατο 18 Δεκεμβρίου ο κ. Πέτσας, μιλώντας στο MEGA.

Στη συνέχεια είπε πως προτού παραδοθεί μία επιστημονική μελέτη σε κάποια ηγεσία, έχει σημασία το πότε αυτή διεξάγεται, πότε ωριμάζει, πότε περνάει από επιστημονική κρίση και πότε βγαίνει σε δημοσιότητα. Στέλιος Πέτσας

«Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην έχει εμπιστοσύνη στον Σωτήρη Τσιόδρα»

«Όταν η επιστημονική κοινότητα εξετάζει κάτι, εμείς δεν μπορούμε να πολιτικοποιούμε τη σκέψη κάποιου επιστήμονα. Είναι ένα πλέγμα μέτρων», είπε και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει Έλληνας που να μην έχει εμπιστοσύνη στον Σωτήρη Τσιόδρα.

Από το Μέγαρο Μαξίμου δηλώνουν πως δεν υπάρχει «θέμα Τσιόδρα» στην κυβέρνηση, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης σέβεται την προσφορά του και το έργο του μέχρι τώρα στην καταπολέμηση της πανδημίας από την αρχή έως το τέλος της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments