Ελλάδα

Κακοκαιρία «Κάρμελ»: Παγωνιά σε όλη τη χώρα – Πού υπάρχουν προβλήματα

Κακοκαιρία «Κάρμελ»: Παγωνιά σε όλη τη χώρα – Πού υπάρχουν προβλήματα
Κακοκαιρία «Κάρμελ»: Παγωνιά σε όλη τη χώρα - Πού υπάρχουν προβλήματα

Η κακοκαιρία «Καρμέλ» συνεχίζει να σαρώνει όλη τη χώρα, ντύνοντας στα λευκά πολλές περιοχές, προσφέροντας μαγικές εικόνες, αλλά και προκαλώντας αρκετά προβλήματα, κυρίως στις μετακινήσεις, καθώς δρόμοι έκλεισαν, τα πλοία έδεσαν στα λιμάνια και αεροπλάνα υποχρεώθηκαν σε επιστροφή, λόγω ανέμων.

Από το μεσημέρι της Κυριακής η κακοκαιρία «Κάρμελ» αναμένεται να κατευθυνθεί νοτιότερα. Στα βόρεια θα σταματήσουν τα χιόνια  και θα μείνει το τσουχτερό κρύο. Οι βοριάδες θα φθάσουν 7 με 8 μποφόρ και τοπικά τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ ο υδράργυρος σε χαμηλές θερμοκρασίες με παγετό στη Βόρεια Ελλάδα.

Χιόνια και στην Αττική

Στα λευκά ξύπνησαν το πρωί του Σαββάτου οι κάτοικοι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, ενώ χιόνιζε και στα Βίλια.

Από τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου η χιονόπτωση έγινε ακόμη πιο έντονη στα Βίλια, αλλά οι κάτοικοι, όπως δήλωσαν στον ΑΝΤ1 ήταν προετοιμασμένοι με ξύλα, πετρέλαιο και τρόφιμα για παν ενδεχόμενο. Στο μεταξύ ο κρατικός μηχανισμός είναι προετοιμασμένος ενώ έξι εκχιονιστικά μηχανήματα καθαρίζουν διαρκώς τους δρόμους και ρίχνουν αλάτι για να διεξάγεται ομαλά η κυκλοφορία. Παράλληλα, επί ποδός βρίσκεται και η Τροχαία, προκειμένου να συμβάλει όπου είναι αναγκαίο.

Στην περιοχή της Πάρνηθας πνέουν πολλοί ισχυροί άνεμοι ενώ όταν έπεσε το βράδυ σταμάτησε η χιονόπτωση. Στο σημείο βρίσκονται εκχιονιστικά και δεν υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία. Από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου έχει κλείσει το ρεύμα από το τελεφερίκ μέχρι το Καζίνο της Πάρνηθας και λόγω του κρύου οι δήμοι έχουν παραχωρήσει θερμαινόμενες αίθουσες.

Συγκεκριμένα αυτές είναι:

Το Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας,

το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων,

η δομή φιλοξενίας αστέγων Πειραιά, ενώ οι ομάδες του “Street Work” του Κ.Υ.Α.Δ.Α. θα βρίσκονται όλο το 24ωρο στον δρόμο ώστε αν εντοπίσουν κάποιον άστεγο να τον ενημερώσουν γι’ αυτές τις αίθουσες.

Εύβοια

Η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στη Βόρεια Εύβοια, καθώς έπεσε κολώνα της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα για πολλές ώρες περίπου 7.000 κάτοικοι χωριών. Πλέον, το πρόβλημα έχει περιοριστεί στην Κοινότητα Μίστρου, με τον πρόεδρο της Κοινότητας, Ηρακλή Τσόκο, να δηλώνει στο evima.gr ότι “για τη χαμηλή τάση ρεύματος έχει ενημερωθεί η ΔΕΔΔΗΕ για να επιδιορθώσει τη βλάβη”. Ωστόσο, το πρωί της Κυριακής θα υπάρξει εκ νέου διακοπή ρεύματος σε κάποια χωριά, προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η βλάβη που προκλήθηκε

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί 

Στην Επαρχιακή Οδό Στενής-Στροπόνων, του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.

Στην Επαρχιακή Οδό Κοντοδεσποτίου-Αγίας Σοφίας, του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.

Στην Επαρχιακή Οδό Κοκκινομηλιάς-Παππάδων, του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού

Ξεπέρασε τους 40 πόντους το χιόνι στην Καρυά των Καμένων Βούρλων

Σφοδρή ήταν η χιονόπτωση κυρίως στα ανατολικά της ηπειρωτικής χώρας με περιοχές του δήμου των Καμένων Βούρλων να βυθίζεται στο χιόνι. Μάλιστα στην Καρυά των Καμένων Βούρλων το χιόνι ξεπέρασε τους 40 πόντους με αποτέλεσμα το μηχάνημα του δήμου να φτάσει με μεγάλη δυσκολία μέχρι την πλατεία του χωριού.

Χιόνι στα χωριά του Έβρου

Στα ορεινά χωριά του δήμου Σουφλίου, αλλά και σε αρκετές περιοχές με μικρότερο υψόμετρο στην περιοχή του Διδυμοτείχου, χιόνιζε ασταμάτητα.

Σε Σιδηρώ, Γιαννούλη, Μεγάλο Δέρειο, Ρούσσα, όπως συχνά συμβαίνει κάθε φορά που έρχονται χιόνια στο νομό Έβρου, το έχει στρώσει για τα καλά.

Απαγορευτικό απόπλου

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, που σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν τα 8 και στο Αιγαίο τοπικά τα 9 μποφόρ. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Οι επιβάτες που είχαν προγραμματίσει για σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία προκειμένου να ενημερώνονται για τις αλλαγές και τις τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Επιστροφή στην Αθήνα της πτήσης για Ηράκλειο

Αεροπλάνο με προορισμό το Ηράκλειο επέστρεψε στην Αθήνα, καθώς λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζανζάκης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments