Πολιτική

Μητσοτάκης και Μαρέβα στην Πινακοθήκη του δήμου Αθηναίων

Μητσοτάκης και Μαρέβα στην Πινακοθήκη του δήμου Αθηναίων
Μητσοτάκης και Μαρέβα στην Πινακοθήκη του δήμου Αθηναίων

Μικρή ανάπαυλα για τον πρωθυπουργό, μετά τη «μάχη» του προϋπολογισμού και ενόψει του αυριανού ταξιδιού του στη Βουλγαρία.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα επισκέφθηκαν την Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων και την έκθεση του Γιάννη Αδαμάκου με τίτλο «Νέα έργα 2019-2021», που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

«Με τον Γιάννη και την Αμαλία Αδαμάκου στην εξαιρετική νέα του έκθεση στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων», έγραψε ο πρωθυπουργός στο Instagram.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_)

ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ( Μεταξουργείο )

Το κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης στο Μεταξουργείο (Λεωνίδου-Μυλλέρου) είναι από τα παλαιότερα νεοκλασικά της Αθήνας, έργο του Δανού αρχιτέκτονα Christian Hansen. Λειτούργησε ως εργοστάσιο μεταξιού έως το 1875 και η παρουσία του εκεί προσέδωσε και το όνομα στην ευρύτερη περιοχή. To 2007 ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασής του από τον Δήμο Αθηναίων, προκειμένου το παλαιό εργοστάσιο να στεγάσει σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και από το 2010 λειτουργεί ως η νέα Δημοτική Πινακοθήκη.

Στη μία αίθουσα παρουσιάζεται η μόνιμη συλλογή της Πινακοθήκης, ενώ στην άλλη φιλοξενούνται οι περιοδικές εκθέσεις.

ΠΑΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ( ΠΛ. Κουμουνδούρου )

Το κτίριο, έργο του αρχιτέκτονα Παναγιώτη Κάλκου, περατώθηκε το 1875 και λειτούργησε μέχρι το 1977 ως Βρεφοκομείο. Είναι τυπικό δείγμα της νεοκλασικής αντίληψης που επικράτησε στη δημόσια και αστική αρχιτεκτονική από την ίδρυση του ελληνικού κράτους έως τις πρώτες δεκαετίες του αιώνα μας. Ο Δήμος Αθηναίων άρχισε να καταρτίζει την καλλιτεχνική του συλλογή το 1923, με πρώτο έργο αγοράς το γλυπτό του Δ. Φιλιππότη ” Ο Ψαράς “. Σήμερα η Δημοτική Πινακοθήκη απαριθμεί περί τα 2936 καλλιτεχνικά έργα τα περισσότερα από τα οποία αποκτήθηκαν κατά την δεκαετία 1930 – 1940. Το σύνολο σχεδόν των σημαντικότερων Ελλήνων καλλιτεχνών του 20ου αιώνα αντιπροσωπεύονται με σημαντικά έργα τους στη συλλογή της Πινακοθήκης. Η συλλογή επίσης διαθέτει αξιόλογα έργα χαρακτικής των μεγάλων δασκάλων αλλά και των συνεχιστών τους σήμερα. Στο κτίριο της Πλατείας Κουμουνδούρου λειτουργούν διοικητικές και λοιπές υπηρεσίες (εργαστήριο συντήρησης κλπ.) της Πινακοθήκης και αναμένονται να περαιωθούν οι εργασίες αποκατάστασης για να επαναλητουργήσει και ως εκθεσιακός χώρος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments