Οικονομία

Συντάξεις: Θα έχουν δοθεί 83.000 εκκρεμείς συντάξεις έως τον Ιούνιο δηλώνει ο Χατζηδάκης

Συντάξεις: Θα έχουν δοθεί 83.000 εκκρεμείς συντάξεις έως τον Ιούνιο δηλώνει ο Χατζηδάκης
Συντάξεις: Ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στις εκκρεμείς συντάξεις ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα μειωθεί το στοκ με το νέο έτος.

Ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στις εκκρεμείς συντάξεις ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα μειωθεί το στοκ με το νέο έτος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ Χατζηδάκης εξήγησε ότι οι άδειες ανακλήθηκαν για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες σε μια σειρά από πιεστικές σε χρόνο υποχρεώσεις, όπως οι εκκρεμείς συντάξεις ή η έκδοση ασφαλιστικών ενημεροτήτων. Παράλληλα, ανέφερε πως δεν κάνει πίσω δεν κάνει πίσω στο αίτημά του για ανάκληση των αδειών των υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ.

Ενημέρωσε δε, ότι όσων υπαλλήλων οι άδειες ανασταλούν τώρα, θα τις πάρουν με τη νέα χρονιά. Δεν παρέλειψε δε να τονίσει για ακόμη μια φορά ότι, ο ΕΦΚΑ είναι ο πιο προβληματικός Οργανισμός του Δημοσίου.

Για τις εκκρεμείς συντάξεις

Σχετικά με τις συντάξεις, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως οι εκκρεμείς ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις είναι 83.000, ωστόσο πρόσθεσε ότι το πρόβλημα με τις ληξιπρόθεσμες εκκρεμείς συντάξεις θα έχει επιλυθεί έως τα τέλη Ιουνίου. Επεσήμανε επίσης ότι 333 είναι οι πιστοποιημένοι δικηγόροι και λογιστές που βοηθούν ήδη να «τρέξει» το σύστημα, ενώ το κόστος της αμοιβής τους το πληρώνει το Δημόσιο.

Ταυτόχρονα ανέφερε ότι «το 2020 είχαμε ρεκόρ αιτήσεων για συνταξιοδοτήσεις» και συμβούλεψε τους συνταξιούχους που υποβάλουν τώρα τα χαρτιά τους να πηγαίνουν σε δικηγόρους και λογιστές για να προχωρήσει πιο γρήγορα η διαδικασία.

Σχετικά με τον κατώτατο μισθό, ο κ. Χατζηδάκης είπα πως υπάρχει ετήσια βελτίωση του εισοδήματος των εργαζομένων με τις αλλαγές, ενώ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 θα έχει καθοριστεί επακριβώς.

Για την ψηφιακή κάρτα εργασίας

Για την «ψηφιακή κάρτα εργασίας», σημείωσε ότι έχει ανατεθεί ήδη στον ΟΤΕ που είναι ο ανάδοχος. Ανέφερε ακόμη ότι έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή τα applications του ΕΡΓΑΝΗ για πλήρη ενημέρωση του εργαζόμενου για τις εργασιακές του συνθήκες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments