Ελλάδα

Opel Mokka: Ανάκληση για 99 αυτοκίνητα μοντέλα του 2021

Opel Mokka: Ανάκληση για 99 αυτοκίνητα μοντέλα του 2021
Opel Mokka: Η εταιρεία προβαίνει στην ανάκληση 99 οχημάτων μοντέλων του 2021 λόγω πιθανού προβλήματος στο λογισμικό των ενσωματωμένων συστημάτων.

Η Opel ανακαλεί 99 οχήματα του μοντέλου Mokka λόγω προβλημάτων με το λογισμικό στα ενσωματωμένα συστήματα.  H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία Opel Hellas Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εμπορική Εταιρία, γενική εισαγωγέας των Opel στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης του μοντέλου Mokka.

Από ότι φαίνεται η ανάκληση γίνεται σε περιορισμένο αριθμό από τα επηρεαζόμενα οχήματα ενδέχεται το λογισμικό της διεπαφής ενσωματωμένων συστημάτων (BSI) να μην είναι σύμφωνο με τις κατασκευαστικές προδιαγραφές.

Το πρόβλημα

Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ο υαλοκαθαριστήρας του παρμπρίζ να μη λειτουργεί όταν επικρατούν χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες (κάτω από τους +3° βαθμούς Κελσίου). Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ατυχήματα που να σχετίζονται με την παραπάνω διορθωτική ενέργεια.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, που εμπλέκονται στην ανάκληση, θα ενημερωθούν με συστημένη επιστολή ή/και με ηλεκτρονική αλληλογραφία, ώστε να γίνει προγραμματισμός της μονάδας διεπαφής ενσωματωμένων συστημάτων (BSI) με νέο βελτιωμένο λογισμικό, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Λίγα λόγια για το νέο μοντέλο

Η αλλαγή σχεδιαστικής πορείας της Opel δεν ακούμπησε μόνο την εξωτερική εμφάνιση του Mokka αλλά και το εσωτερικό. Τα υλικά είναι αρκετά καλής ποιότητας, με μαλακό πλαστικό να καλύπτει το πάνω μέρος του ταμπλό. Η συναρμογή βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο και η αίσθηση που σου δίνει το μοντάρισμα είναι προσεγμένη. Η σύγχρονη λογική του Pure Panel με τις δύο ψηφιακές οθόνες για το σύστημα πολυμέσων και τον πίνακα οργάνων, καθώς και η οδηγοκεντρικά σχεδιασμένη κεντρική κονσόλα ξεχωρίζουν. Επιπλέον, η έγχρωμη φάσα που το περικλείει ενισχύει την αίσθηση πλάτους.

Οι οθόνες του ξεκινούν από τις 7 ίντσες, και φτάνουν τις 10 ίντσες για το σύστημα πολυμέσων και τις 12 ίντσες για τον πίνακα οργάνων. Το δικό μας GS Line είχε 7 ιντσών στον πίνακα οργάνων και 10 ιντσών στο infotainment. Παρά το γεγονός ότι ζούμε για τα καλά στην ψηφιακή εποχή, οι σχεδιαστές της Opel προτίμησαν να διατηρήσουν φυσικά χειριστήρια για το σύστημα κλιματισμού, κάτι ιδιαίτερα εργονομικό. Στην κονσόλα δαπέδου συναντάμε δύο ποτηροθήκες και μια μεγάλη θήκη για μικροαντικείμενα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments