Ελλάδα

Χατζηχριστοδούλου: Ίσως και 100.000 κρούσματα την ημέρα – Δεν είναι σωστή λύση το lockdown

Χατζηχριστοδούλου: Ίσως και 100.000 κρούσματα την ημέρα – Δεν είναι σωστή λύση το lockdown
Χατζηχριστοδούλου: Ίσως και 100.000 κρούσματα την ημέρα - Δεν είναι σωστή λύση το lockdown

Ακόμα και τις 100.000 την ημέρα μπορεί να φθάσουν τα κρούσματα όπως ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν τα κέντρα διασκέδσης, αν τα πράγματα χειροτερέψουν με τον κορωνοϊό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Χατζηχριστοδούλου εκτίμησε ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα εξαπλωθεί πάρα πολύ γρήγορα και θα επικρατήσει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, ενώ τα κρούσματα αναμένεται να ξεπεράσουν τις 6.000 και να φτάσουν περί τις 10.000.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου, επεσήμανε, επίσης, ότι «όλοι θα έρθουμε κάποια στιγμή σε επαφή με τον ιό. Οι εμβολιασμένοι, όμως, θα προστατευθούν από νοσηλεία», σημειώνοντας ότι: «Φαίνεται από πολλές μελέτες ότι έχει μειωμένη νοσηρότητα και μειωμένη σοβαρότητα νόσου. Κυμαίνεται από 50% και πάνω, αλλά αυτό το 50% εξουδετερώνεται με την αυξημένη μεταδοτικότητα. Δηλαδή, αν έχω διπλάσια μεταδοτικότητα, το τελικό αποτέλεσμα στις νοσηλείες θα είναι το ίδιο.»

Σχετικά με τη λήψη περαιτέρω μέτρων, ανέφερε ότι τα κέντρα διασκέδασης είναι τα πρώτα στα οποία θα ληφθούν μέτρα. Μπορεί να περιοριστεί το ωράριο, αλλά μπορεί να κλείσουν και τελείως, αν τα πράγματα πάνε πραγματικά άσχημα.

Τέλος, αναφερόμενος στο μέτρο του lockdown, είπε ότι δε μπορούμε να το κάνουμε συνέχεια. «Δεν είναι σωστή λύση το lockdown», επεσήμανε.

Κατά την ενημέρωση της Πέμπτης η Επιτροπή έδωσε στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών και διευκρινίσεις για τη μάσκα.

Τα στατιστικά των εμβολιασμών

  • 16.900.000 εμβολιασμοί σύνολο
  • Έγιναν ήδη 3.150.000 εμβολιασμοί με την αναμνηστική δόση
  • 1.200.000 έχουν προγραμματίσει το ραντεβού για την αναμνηστική δόση
  • Πάνω από 500.000 ραντεβού αναμνηστικής δόσης κλείστηκαν μόνο το τελευταίο δεκαήμερο
  • Συνολικά πάνω από 70% των δικαιούχων έκαναν ήδη ή έχουν προγραμματίσει την αναμνηστική δόση.

Διευκρινίσεις για τη διπλή μάσκα

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος της ενημέρωσης, η Μίνα Γκάγκα έκανε μια διευκρίνιση αναφορικά με το νέο μέτρο για διπλή μάσκα ή τύπου KN-95 για την είσοδο σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ.

Πιο συγκεκριμένα είπε πως οι χειρουργικές δεν εφαρμόζουν καλά στο πρόσωπο, συνεπώς δεν έχει νόημα να βάλει κανείς δύο χειρουργικές. Αντιθέτως θα πρέπει η μία από τις δύο να εφαρμόζει καλύτερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments