Οικονομία

ΕΦΚΑ: Κρίθηκε ως παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων

ΕΦΚΑ: Κρίθηκε ως παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων
ΕΦΚΑ: Ως παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ και συγκεκριμένα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΕΦΚΑ με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ως παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ και συγκεκριμένα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΕΦΚΑ με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΕΦΚΑ

H Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ έπειτα από την έκδοση της υπ’ αριθμόν691/2021 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία κρίθηκε ως παράνομη η απεργία που προκήρυξαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΕΦΚΑ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, καλεί όσους υπαλλήλους συμμετείχαν στην απεργία να προσέλθουν κανονικά στην Υπηρεσία τους.

Η ανάρτηση του υπουργού Εργασίας μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου

Με ανάρτησή του στο twitter  υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης σχολίασε την παραπάνω απόφαση:

“Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία που είχαν κηρύξει 2 ομοσπονδίες εργαζομένων του #ΕΦΚΑ. Όσοι θα απεργούσαν πρέπει να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Οι μέρες πριν το τέλος του χρόνου είναι κρίσιμες για να κλείσουν εκκρεμότητες πολλών πολιτών (πχ ασφαλιστική ενημερότητα)

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε στιγμή ότι ο #ΕΦΚΑ ασκεί κοινωνική πολιτική και πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες. Κι όχι οι πολίτες τον ΕΦΚΑ!”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments