Πολιτική

Απεβίωσε ο Κάρολος Παπούλιας

Απεβίωσε ο Κάρολος Παπούλιας
Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr για τον πολιτικό που κέρδισε την συναίνεση και υπηρέτησε ως Πρόεδρος δύο θητείες

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Κάρολος Παπούλιας. Πριν λίγο ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας απεβίωσε.

Ήταν στις 12 Δεκεμβρίου του 2004 όταν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τον πρότεινε για τον ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Ήταν μια μεγάλη πολιτική πράξη που αναγνώστηκε από το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Επανεξελέγη, μάλιστα, στο ύπατο αξίωμα στις 3 Φεβρουαρίου του 2010. Ήταν εκείνος ο πρόεδρος που τον τίμησε όχι μόνον ο πολιτικός κόσμος αλλά όλοι οι Έλληνες.

Βουλευτής Ιωαννίνων από το 1974 όταν για πρώτη φορά εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ εκλέγονταν συνεχώς μέχρι το 2004. Υφυπουργός Εξωτερικών στη πρώτη κυβέρνηση Παπανδρέου μέχρι το 1984 όταν αναβαθμίστηκε σε Αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών.

Στην Οικουμενική κυβέρνηση  υπό τον καθηγητή Ζολώτα διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης ενώ επέστρεψε στον θώκο του υπουργού Εξωτερικών το 193 από την οποία αποχώρησε το 1996.

Γεννήθηκε στο χωριό Μολυβδοσκέπαστος Ιωαννίνων και ήταν γιος του υποστράτηγου Γρηγορίου Παπούλια. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών.

Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου (Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και Διεθνείς Σχέσεις) και στη συνέχεια έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας (Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο). Η διδακτορική διατριβή του είχε τίτλο: “Erwerb und Verlust des unmittelbaren Besitzes im griechishen und deutschen Recht” («Η κτήση και η απώλεια της Νομής κατά το ελληνικό και γερμανικό δίκαιο»). Ήταν νυμφευμένος με τη Μαρία Πάνου και έχει τρεις κόρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments