Ειδήσεις

Γαλλία: Επιβραβεύει τους νοσηλευτές των ΜΕΘ με μπόνους 100 ευρώ το μήνα

Γαλλία: Επιβραβεύει τους νοσηλευτές των ΜΕΘ με μπόνους 100 ευρώ το μήνα
Γαλλία: Το μπόνους θα διανεμηθεί πριν από ένα ευρύτερο σύνολο μέτρων που θα ανακοινωθεί από τον υπουργό Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέρ Βεράν.

Σε δηλώσεις του στη Γαλλία σήμερα Τρίτη 28 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε, πως αυτή η κίνηση να δώσουν έξτρα χρήματα στους νοσηλευτές θα γίνει προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας για το προσωπικό που έχει εξαντληθεί από την μάχη που δίνει εδώ και δυο χρόνια με τον δολοφονικό ιό του κορωνοϊού. Τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά και οι νοσηλευτές βάζουν τα δυνατά τους για να τους κρατήσουν στη ζωή. Γαλλία

Αριθμός ρεκόρ κρουσμάτων στη Γαλλία

«Πρόκειται για τη βελτίωση της ελκυστικότητας, της εκπαίδευσης, των προσόντων, των συνθηκών εργασίας στις μονάδες εντατικής θεραπείας, της αναγνώρισης των δεξιοτήτων όσων εργάζονται εκεί» επισήμανε ο Καστέξ κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε ΜΕΘ στο Κρετέιγ, κοντά στο Παρίσι.

Το μπόνους θα διανεμηθεί πριν από ένα ευρύτερο σύνολο μέτρων που θα ανακοινωθεί από τον υπουργό Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέρ Βεράν, για να μειώσει  τις ελλείψεις προσωπικού στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τον κορωνοϊό.

Η γρήγορη εξάπλωση της μετάλλαξης  Όμικρον έχει φέρει έναν αριθμό ρεκόρ κρουσμάτων στη Γαλλία, ασκώντας επιπλέον πίεση στις μονάδες εντατικής θεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία με τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει χθες νέα μέτρα.

Γαλλία

Τα νέα μέτρα

Ενόψει νέων αποφάσεων και τη λήψη νέων αυστηρόμετρων μέτρων βρίσκεται η Γαλλία, με την επιτροπή ειδικών να συνδεριάζει με αφορμή ένα νέο Συμβούλιο Άμυνας Υγείας.  Όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα, λίγο πριν την Πρωτοχρονιά, η συζήτηση εντοπίζεται στην επιστροφή στα σχολεία, την απαγόρευση κυκλοφορίας και την απομόνωση στενών επαφών κρουσμάτων.

Η πρόταση πολλών μελών της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και η υποψήφια για την προεδρία Βαλερί Πεκρές, είναι να αναβληθεί η επιστροφή στα σχολεία. Εάν το θέμα συζητηθεί, είναι απίθανο σε αυτή τη φάση να παραταθούν οι σχολικές διακοπές, αναφέρει το BFMTV.

To βασικό ερώτημα των Γάλλων είναι αν θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας στις 31 Δεκεμβρίου. Σίγουρα το ερώτημα αυτό θα τεθεί στο πρόγραμμα αυτού του νέου Συμβουλίου Άμυνας Υγείας.

Πολλές επιλογές είναι διαθέσιμες στην κυβέρνηση. Το πρώτο, απίθανο σε αυτή τη φάση σύμφωνα με πληροφορίες μας, συνίσταται σε απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου, όπως και πέρυσι.

Δεύτερη επιλογή, αποτελεί το κλείσιμο των μπαρ και εστιατορίων. Η ιδέα αυτή είχε ήδη τεθεί στο τελευταίο Συμβούλιο Άμυνας, αλλά δεν υιοθετήθηκε από τον Μακρόν. Αλλά θα μπορούσε να αναθεωρηθεί με την αύξηση των λοιμώξεων. Το Σάββατο, η Δημόσια Υγεία της Γαλλίας ανακοίνωσε 104.000 νέες μολύνσεις σε 24 ώρες, απόλυτο ρεκόρ από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης.

Εξάλλου ήδη έχουν ακυρωθεί τα πυροτεχνήματα το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου και η πώληση τροφίμων και αλκοόλ θα απαγορευτεί στους δημόσιους δρόμους, όπως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας, Ολιβέ Βεράν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments