Ελλάδα

Κορωνοϊός: Με προσεκτικά βήματα έως 3 Ιανουαρίου – 120.000 ραντεβού για παιδιά

Κορωνοϊός: Με προσεκτικά βήματα έως 3 Ιανουαρίου – 120.000 ραντεβού για παιδιά
Κορωνοϊός: Νέα μέτρα εισηγήθηκε η επιτροπή των ειδικών και θα τεθούν σε ισχύ από 3 Ιανουαρίου 2022.

Νέα μέτρα εισηγήθηκε η επιτροπή των ειδικών και θα τεθούν σε ισχύ από 3 Ιανουαρίου 2022. Παράλληλα, άνοιξαν πάνω από 120.000 νέα ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών, όπου μέχρι στιγμής οι γονείς ανταποκρίνονται θετικά στον εμβολιασμό των παιδιών τους.

Ποια τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από 3 Ιανουαρίου

Ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου 2022.

Έτσι θα ισχύουν τα εξής:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα τόσο στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Ωράριο λειτουργίας έως τις 12 τα μεσάνυχτα, έως 6 άτομα ανά τραπέζι και όχι όρθιοι σε διασκέδαση και εστίαση
  • Στα γήπεδα: Περιορισμός στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR 72 ωρών και το ίδιο και σε νοσοκομεία.
  • Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

Άνοιξαν πάνω από 120.000 νέα ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών

«Κλείνουμε σήμερα ένα χρόνο από τον πρώτο εμβολιασμό στη χώρα μας. Σήμερα έχουν γίνει 17.060.000 εμβολιασμοί, 7 εκατομμύρια έχουν ολοκληρώσει εμβολιασμοί (66%) και 75,6% επί των δικαιούχων έχουν κάνει την τρίτη δόση. Σήμερα επιβεβαίωσε η Pfizer τις παραδόσεις παιδικών εμβολίων στις 3 Ιανουαρίου και ανοίξαμε 120.000 νέα ραντεβού για ηλικιακές ομάδες 5-11.  Έχουν κλειστεί πάνω από 40.000 ραντεβού, έχουν εμβολιαστεί πάνω από 15.000 άτομα. Πάνω από 15.000 συμπολίτες μας θα έχουν χάσει τη ζωή τους χωρίς τους εμβολιασμούς. Είμαστε όγδοοι στην Ευρώπη στις αναμνηστικές δόσεις», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους.

Τι συζήτησαν Μητσοτάκης και Σακελλαροπούλου

Στα νέα μέτρα τα οποία εισηγήθηκαν τα μέλη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων αναφέρθηκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον διάλογο που είχε on camera με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην καθιερωμένη μηνιαία συνάντησή τους.

«Καθώς βγαίνουμε από το 4ο κύμα της πανδημίας πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να πάρουμε τα μέτρα που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί. Οι εκτιμήσεις είναι για μετά την πρωτοχρονιά αλλά περιμένουμε τις δικές τους εκτιμήσεις προκειμένου να φρενάρουμε την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον για να δώσουμε χρόνο στο σύστημα υγείας» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης για τα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ και αυτό μας δίνει μικρά περιθώρια χρόνου για να ενισχύσουμε τις άμυνες μάς. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι και για τη μετάλλαξη Όμικρον τα εμβόλια είναι απαραίτητα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments