Ελλάδα

Ορφανοτροφείο – κολαστήριο: Καταθέτουν τα παιδιά που έπεσαν θύματα κακοποίησης

Ορφανοτροφείο – κολαστήριο: Καταθέτουν τα παιδιά που έπεσαν θύματα κακοποίησης
Ορφανοτροφείο – κολαστήριο: Καταθέτουν τα παιδιά που έπεσαν θύματα κακοποίησης, ο εισαγγελέας θα αποφασίσει αν θα επιστρέψουν ή θα μεταφερθούν σε άλλον χώρο φιλοξενίας

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής μετά τις καταγγελίες για βίαιες συμπεριφορές και κακοποιήσεις, ακόμα και σεξουαλικές σε βάρος παιδιών σε ορφανοτροφείο της Αθήνας, μία υπόθεση που έφερε στο φως μετά από καταγγελίες που δέχθηκε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η κατάθεση της νηπιαγωγού

Κεντρικό πρόσωπο μία νηπιαγωγός η οποία δούλεψε για λίγο στο ορφανοτροφείο και ήταν αυτή που προέβη στην καταγγελία, η οποία εν συνεχεία δια της κυρίας Μιχαηλίδου διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Στην κατάθεσή της, η νηπιαγωγός έκανε λόγο για «δωμάτιο τιμωρητήριο», όπου τα παιδιά απειλούνταν με εγκλεισμό όταν έκαναν κάποια «αταξία», και φέρεται να μίλησε και για άλλες κακοποιητικές συμπεριφορές μπροστά στα μάτια εργαζομένων στο ίδρυμα.

Έχει καταθέσει τα ονόματα των παιδιών που έπεσαν θύματα κακοποιητικών συμπεριφορών, αλλά και τα ονόματα των εργαζομένων που τα κακοποιούσαν.

Με απόφαση Εισαγγελέα η επιστροφή τους ή όχι στο ορφανοτροφείο

Πέντε από τα παιδιά φιλοξενούνται στο νοσοκομείο Παίδων και παρακολουθούνται από παιδοψυχιάτρους, παρουσία των οποίων δίνουν κατάθεση στους αστυνομικούς. Εκεί τα επισκέφθηκε η υφυπουργός Εργασίας, η οποία έκανε λόγο για εμφανή σημάδια παραμέλησής τους.

Για το μέλλον των παιδιών θα αποφασίσει ο εισαγγελέας, μόλις έχει στα χέρια του την έκθεση της αστυνομία και των γιατρών. Αν δηλαδή θα παιδιά θα επιστρέψουν στη δομή ή θα μεταφερθούν σε κάποια άλλη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments