Ελλάδα

Σεισμοί: Οι κάτοικοι στην Κρήτη ειδοποιήθηκαν από εφαρμογή

Σεισμοί: Οι κάτοικοι στην Κρήτη ειδοποιήθηκαν από εφαρμογή
Σεισμοί: Μήνυμα στα κινητά τους έλαβαν οι κάτοικοι της Κρήτης σχετικά με τη σεισμική δόνηση που καταγράφηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι σεισμοί έχουν γίνει πλέον συνήθεια στην Κρήτη, όμως η σεισμική δόνηση που ταρακούνησε το νησί τα ξημερώματα της Τετάρτης ήταν διαφορετική. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Μάλιστα, οι πρώτες μαρτυρίες αναφέρουν ότι έγινε αισθητός σε όλο το νησί. Ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως πολλοί κάτοικοι ανέφεραν ότι έλαβαν και ενημερωτικό μήνυμα από εφαρμογή στα κινητά τους μερικά δευτερόλεπτα πριν από τον σεισμό.

Το μήνυμα που έλαβαν οι κάτοικοι έγραφε:

«Αναμένονται ελαφρές δονήσεις. Αρχική εκτίμηση μεγέθους 5,4 σε απόσταση 86,8km».

Τι αναφέρει το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο

Το επίκεντρό του ήταν στη θάλασσα και συγκεκριμένα 34 χιλιόμετρα δυτικά, νοτιοδυτικά της Άρβης ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 43 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο σεισμός είχε ένταση και κράτησε αρκετά δευτερόλεπτα. Σύμφωνα και με το ευρωμεσογειακό ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν 5,7 Ρίχτερ.  svg%3E

Τι αναφέρει ο Ευθύμης Λέκκας

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

«Ο σεισμός εντοπίζεται νότια της Κρήτης, αλλά σε σημαντικό βάθος, όπως φαίνεται, μέχρι στιγμής. Ήταν μεγέθους 5,5 – 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αυτό είναι το προκαταρκτικό μέγεθος. Δε σχετίζεται με το σεισμό στο Αρκαλοχώρι στις 27 Σεπτεμβρίου», είπε ο κ. Λέκκας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments