Οικονομία

ΑΑΔΕ: Οι προθεσμίες για δηλώσεις κορωνοϊού για υπεκμισθώσεις ακινήτων

ΑΑΔΕ: Οι προθεσμίες για δηλώσεις κορωνοϊού για υπεκμισθώσεις ακινήτων
ΑΑΔΕ: Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργου Πιτσιλή δόθηκαν νέες ημερομηνίες για δηλώσεις κορωνοϊού για υπεκμισθώσεις ακινήτων.

Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργου Πιτσιλή δόθηκαν νέες ημερομηνίες για δηλώσεις κορωνοϊού για υπεκμισθώσεις ακινήτων.

Ποιες οι νέες προθεσμίες

Με σκοπό την επιτάχυνση καταβολής των δηλώσεων COVID που αφορούν υπεκμισθώσεις ακινήτων, με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργου Πιτσιλή:

από την 21η Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και την 10η Ιανουαρίου 2022, οι εκμισθωτές ακινήτων, των οποίων τα ακίνητα έχουν υπεκμισθωθεί, μπορούν να υποβάλουν αρχική ή τροποποιητική «Δήλωση Covid» ή/ και τροποποιητική (όχι αρχική) «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» για τους μήνες Νοέμβριο 2020 μέχρι και Ιούλιο 2021.

από την 11η Ιανουαρίου 2022 μέχρι και την 21η Ιανουαρίου 2022, οι υπεκμισθωτές ακινήτων δύνανται να υποβάλουν τροποποιητική «Δήλωση Covid» για τους παραπάνω μήνες.

ΑΑΔΕ

ΑΑΔΕ: Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα arogi.gov.gr για σεισμόπληκτους σε Σάμο και Θεσσαλία

Το υπουργείο Οικονομικών έθεσε σε λειτουργία την πλατφόρμα για σεισμόπληκτους σε Σάμο και Θεσσαλία arogi.gov.gr της ΑΑΔΕ.

Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στην ενεργοποίηση του μέτρου χορήγησης πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής για τη στήριξη των πληγέντων από τον σεισμό της 30 ής Οκτωβρίου 2020 στη Σάμο και από τον σεισμό της 3 ης Μαρτίου 2021 στη Θεσσαλία.

Το Οικονομικό Επιτελείο, με τη συμβολή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ανακοινώνει ότι ξεκίνησε, από την περασμένη Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου, η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://arogi.gov.gr/ για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο ως άνω μέτρο στήριξης.

Μέσω της πλατφόρμας, οι ιδιοκτήτες ακινήτου που επλήγη από τον σεισμό της 30 ής Οκτωβρίου 2020 στη Σάμο ή από τον σεισμό της 3 ης Μαρτίου 2021 στη Θεσσαλία, μπορούν να υποβάλουν αίτηση, προκειμένου να τους χορηγηθεί έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, ως πρώτη αρωγή έναντι της στεγαστικής συνδρομής από το Υπουργείο Οικονομικών.

Πιο αναλυτικά, οι πληγέντες από τους εν λόγω σεισμούς συμπολίτες μας μπορούν, μέσω της υποβολής μίας ενιαίας αίτησης, η οποία συνιστά ταυτοχρόνως και υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α΄ 75), ως προς την αλήθεια του περιεχομένου της, να ζητήσουν ενίσχυση πρώτης αρωγής έναντι της στεγαστικής συνδρομής,

είτε για κτίριο επαγγελματικής χρήσης για το οποίο υπέβαλε ή πρόκειται να υποβάλει

  • αίτηση χορήγησης στεγαστικής συνδρομής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπό στοιχεία
  • είτε για την κύρια κατοικία, εφόσον υπέβαλε ή πρόκειται να υποβάλει για αυτή αίτηση χορήγησης στεγαστικής συνδρομής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπό στοιχεία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments