Πολιτική

Κρίσιμες αποφάσεις – Όλα τα βλέμματα στη συνεδρίαση της επιτροπής υγείας

Κρίσιμες αποφάσεις – Όλα τα βλέμματα στη συνεδρίαση της επιτροπής υγείας
Υπό τη προεδρία του πρωθυπουργού η πρώτη συνεδρίαση - Εκτιμήσεις για 30.000 κρούσματα σήμερα

Σε μια ώρα, περίπου συνεδριάζει η επιτροπή των επιστημόνων προκειμένου να μελετήσουν όλα τα νεότερα δεδομένα και να καταλήξουν σε συγκεκριμένες προτάσεις. Νωρίτερα το πρωί ο πρωθυπουργός προήδρευσε σε έκτακτη σύσκεψη παρουσία και του Σωτήρη Τσιόδρα και των στελεχών υγειας.

Σύμφωνα με τη βασική κατεύθυνση τα μέτρα που σχεδιάζονται για τις 3 Ιανουαρίου και εξαιτίας της μεγάλης έξαρσης της μετάλλαξης Όμικρον, πρέπει να εφαρμοστούν νωρίτερα. Αξίζει να σημειωθεί πως παρά το γεγονός του νέου πανδημικού κύματος, το δημόσιο σύστημα υγείας δεν πιέζεται προσώρας.

Και δείχνει, όπως, σημειώνουν και οι επιστήμονες μεγάλες αντοχές. Κάτι που αποτελεί ένα επιπλέον ισχυρό όπλο τόσο στους ιατρούς των νοσοκομείων όσο και στο ευρύτερο τρόπο αντιμετώπισης από πλευράς πολιτείας.

«Σώσαμε τα Χριστούγεννα και τώρα προχωρούμε ανάλογα με τις εξελίξεις του φαινομένου», τόνιζε υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας. Είναι γεγονός πως μια πανδημία είναι μια δυναμική κατάσταση και ουδείς ούτε επιστήμονας δύναται να προβλέψει με ακρίβεια το μέγεθος της κυρίως, όμως, τους τρόπους αντιμετώπισης.

Αναφορικά με τα γήπεδα και το σύνολο των αθλητικών εκδηλώσεων σε όλα τα αθλήματα, η κυβέρνηση διαμηνύει προς όλους πως για το επόμενο δεκαπενθήμερο θα ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί. Οι πρώτες κινήσεις είχαν πραγματοποιηθεί με τους μαζικούς εμβολιασμούς αθλητών και φιλάθλων σε σχεδόν υποχρεωτική κατάσταση. Είναι αληθές, επίσης πως πολλοί αθλητές έχουν ήδη επηρεαστεί από τη πανδημία.

Σχετικά με το σύστημα υγείας και ειδικότερα με τα κρούσματα, από το σύνολο το 70% είναι η μετάλλαξη Όμικρον και περίπου 3-4 χιλιάδες από τη μετάλλαξη Δέλτα. Σύμφωνα με τους ειδικούς όταν αρχίσει να μειώνεται η Δέλτα εκτιμάται πως δεν θα υπάρχει πίεση στο σύστημα των νοσοκομείων.

Οι αποφάσεις για ρεβεγιόν και νέα μέτρα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές μέχρι στιγμής, τα μέτρα που είχε αποφασιστεί να τεθούν σε ισχύ από 3 Ιανουαρίου 2022 θα εφαρμοστούν από αύριο. Από τις 06:00 της Πέμπτης 30 Δεκεμβρίου τα εστιατόρια και τα άλλα καταστήματα του χώρου της εστίασης θα λειτουργούν μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.

Εξαίρεση η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς οπότε και θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, χωρίς μουσική, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το ενδεχόμενο της διασποράς του κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments