Οικονομία

e-ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια των εισφορών Νοεμβρίου

e-ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια των εισφορών Νοεμβρίου
e-ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών Νοεμβρίου 2021.

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών Νοεμβρίου 2021.

Τα ειδοποιητήρια (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών) αφορούν ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες.

Με απόφαση της διοίκησης του e-ΕΦΚΑ, η καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμής των εισφορών μηνός Νοεμβρίου 2021 και της αντίστοιχης δόσης εκκαθάρισης εισφορών 2020 παρατείνεται έως την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του φορέα, την ίδια ημερομηνία, θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία η ηλεκτρονική μεταβίβαση επικουρικής σύνταξης λόγω θανάτου

Σε λειτουργία τέθηκε από τον ΕΦΚΑ η ηλεκτρονική μεταβίβαση επικουρικής σύνταξης λόγω θανάτου που επιτρέπει την έκδοση της επικουρικής σύνταξης εντός 2 μηνών.

Η νέα ηλεκτρονική διαδικασία έρχεται να αντιμετωπίσει άλλο ένα ζήτημα γραφειοκρατίας και πολύμηνων καθυστερήσεων που ταλαιπωρούσε τους πολίτες σε μία δύσκολη χρονική στιγμή για αυτούς, έπειτα από την απώλεια των οικείων προσώπων τους.

Επισημαίνεται ότι η νέα υπηρεσία αναμένεται να διευκολύνει έναν σημαντικό αριθμό πολιτών. Ενδεικτικά, τους τελευταίους 12 μήνες το σύνολο των αιτημάτων που κατατέθηκαν για μεταβίβαση επικουρικής σύνταξης λόγω θανάτου ξεπέρασαν τις 20.000.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments