Αθλητισμός

Μάγος ακόμη και ξυπόλητος ο Τζιοβάνι

Μάγος ακόμη και ξυπόλητος ο Τζιοβάνι
Τζιοβάνι: Ο παίκτης - θρύλος του Ολυμπιακού συνεχίζει να εντυπωσιάζει τους ακολούθους του σουτάροντας από 20 μέτρα και μάλιστα χωρίς να φοράει παπούτσια.

Ο Τζιοβάνι συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να πετυχαίνει πράγματα που άλλοι δεν μπορούν. Ο πρώην παίκτης των ερυθρόλευκων ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο πετυχαίνει από απόσταση μία καρύδα και μάλιστα χωρίς καν να φοράει τα παπούτσια του, μαγεύοντας ακόμα μία φορά τους ακολούθους του.

Ο “μάγος” Τζιοβάνι ανέβασε ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο Instagram, με τον ίδιο να πετυχαίνει μια καρύδα τοποθετημένη σε βαρέλι, σουτάροντας περίπου από απόσταση 20 μέτρων. Με αυτόν τον τρόπο δείχνει πως ακόμα και στα 50 του μπορεί να εντυπωσιάσει με την μπάλα στα πόδια.

Δείτε το βίντεο

Λίγα λόγια για τον Τζιοβάνι

Γεννημένος στην Αμπαετετούμπα ή κατ’ άλλους την πρωτεύουσα Μπελέμ της πολιτείας, ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Τούνα Λούζο το 1991. Οι καταπληκτικές του εμφανίσεις με την Τούνα Λούζο αλλά και με τις Ρέμο και Σαοκαρλερένσε κίνησαν το ενδιαφέρον της Σάντος, η οποία και τον απέκτησε το 1995 μετά από προσωπικές ενέργειες του Πελέ, ο οποίος τον έχρισε διάδοχό του.

Το 1996 τον απέκτησε η Μπαρτσελόνα. Ο Τζιοβάνι σκόραρε συνολικά 18 γκολ με την ισπανική ομάδα και κατέκτησε ένα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης, δύο Πρωταθλήματα Ισπανίας, ένα Κύπελλο Ισπανίας και ένα ισπανικό Σούπερ Καπ. Ήταν ένας από τους αγαπημένους παίκτες των φιλάθλων της Μπαρτσελόνα, καθώς κατά τη διάρκεια της καριέρας του στην ομάδα σκόραρε καθοριστικά γκολ κυρίως εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, της αιώνιας αντιπάλου της Μπαρτσελόνα, αλλά και σε σημαντικά ευρωπαϊκά ματς όπως το γκολ του κατά της Μπορούσια Ντόρτμουντ στον τελικό του Σούπερ Καπ Ευρώπης.

Το 1999 ο Τζιοβάνι υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Μέσα σε λίγο καιρό καθιερώθηκε ως ένας από τους καλύτερους παίκτες που αγωνίστηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η αναμφισβήτητη ποδοσφαιρική του αξία, η άψογη τεχνική του κατάρτιση και η ικανότητά του στο σκοράρισμα του χάρισαν το προσωνύμιο «Μάγος» Ο Τζιοβάνι στη συνείδηση των φίλων του Ολυμπιακού ταυτίζεται πλέον με το θεαματικό ποδόσφαιρο και αυτό γιατί συμμετείχε στους πιο θεαματικούς αγώνες που έχει δώσει ο Ολυμπιακός σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αν και σταμάτησε να παίζει ποδόσφαιρο επαγγελματικά, ο Τζιοβάνι συνέχισε να έχει επαφή με το άθλημα, καθώς τον Οκτώβριο του 2012 αποδέχθηκε την πρόταση του Ολυμπιακού και ανέλαβε καθήκοντα σκάουτερ στη Λατινική Αμερική για λογαριασμό της ομάδας του Πειραιά αλλά μετά από 3 μήνες τελείωσε αυτή η συνεργασία για οικογενειακούς λόγους του βραζιλιάνου πρώην άσσου του Ολυμπιακού

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments