Αθλητισμός

Λαμία – ΑΕΚ 0-2: Νίκη με άγχος για τους κιτρινόμαυρους

Λαμία – ΑΕΚ 0-2: Νίκη με άγχος για τους κιτρινόμαυρους
Λαμία – ΑΕΚ 0-2: Νίκη με άγχος για τους κιτρινόμαυρους

Με το διπλό έφυγε από τη Λαμία η ΑΕΚ, κάνοντας νικηφόρο ποδαρικό στο 2022, αν και σε βαρύ κλίμα λόγω του θανάτου του Στέλιου Σεραφείδη.

Οι «κιτρινόμαυροι» σκόραραν από ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο, με τον Γκαρσία στο 28′ και τον Αμραμπατ στο 82′ και παρά τις απουσίες που είχαν (λόγω COVID-19) πήραν τους τρεις βαθμούς στο πλαίσιο της 16η αγωνιστική της Super League.

Από την άλλη πλευρά η Λαμία συνεχίζει χωρίς εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ μετράει και κρούσματα στις τάξεις της. Την Τρίτη ανακοίνωσε τέσσερα κρούσματα, τα τρία σε παίκτες.

Το ματς

Η ΑΕΚ είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, όμως η άμυνα της δεν ενέπνεε σιγουριά, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στη Λαμία να απειλήσει.

Οι γηπεδούχοι μόλις στο 2ο λεπτό έχασαν σπουδαία ευκαιρία, ενώ η πρώτη καλή στιγμή για τους «κιτρινόμαυρους» ήρθε στο 12′, όταν μετά από ωραία κυκλοφορία ο Αμραμπατ έβγαλε τη σέντρα για τον Λιβάι Γκαρσία, με τον τελευταίο να στέλνει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν την πίεση και έφτασαν κοντά στο 0-2 στο 34′ με τον Σιμάνσκι και στο 35′ με τον Αμραμπατ.

Η ΑΕΚ είχε την υπεροχή και στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου και έχασε αρκετές ευκαιρίες για να «κλειδώσει» το τρίποντο.

Η Λαμία μετά το 65′ ξεκίνησε να πιέζει με τον Αραμπούλι να χάνει στο 67′ τεράστια ευκαιρία για το 1-1.

Τη νίκη για την ΑΕΚ την «καθάρισε» ο Αμραμπατ στο 83′. Μετά από λάθος των παικτών της Λαμίας στο κέντρο ο Μαροκινός έκλεψε, έσπασε για τον Γέβτιτς, αυτός σούταρε, όμως ο Σαράνοφ απόκρουσε, τελικά ο Αμραμπατ πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 0-2 για την Ένωση. Ο «Δικέφαλος» είχε δύο ακόμη ευκαιρίες για να κάνει το 0-3, αλλά δεν τα κατάφερε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Λαμία – Μιχάλης Γρηγορίου:

Σαράνοφ – Σκόνδρας, Τζανετόπουλος, Γκόλεμιτς, Σαραμαντάς – Τζανδάρης (64′ Τάιρον), Μπεχαράνο – Ελευθεριάδης, Νούνιες (82′ Τσούκαλος), Ρόμανιτς – Αραμπούλι (82′ Καραμάνος).

Στον πάγκο: Γκαραβέλης, Μανουσάκης, Μαρτίνεθ, Μαζουλουξής, Τρούμπουλος, Βλαχομήτρος.

ΑΕΚ – Αργύρης Γιαννίκης:

Τσιντώτας – Σβάρνας, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι – Λε Ταλέκ (71′ Σιμόες), Σιμάνσκι (76′ Σάκχοφ) – Άμραμπατ, Μάνταλος (86′ Χατζισαφί), Γκαρσία – Ανσαριφάρντ (71′ Γέβτιτς).

Στον πάγκο: Χατζηεμμανουήλ, Λάτσι, Αραούχο, Κοσίδης, Γιούσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments