Διεθνή

Κλήτευση για κατάθεση σε Ιβάνκα Τραμπ και Ντόναλντ Junior

Κλήτευση για κατάθεση σε Ιβάνκα Τραμπ και Ντόναλντ Junior
Τα μεγαλύτερα παιδιά του Ντόναλντ Τραμπ κλήθηκαν να καταθέοσυν όσα γνωρίζουν για τις επιχειρηματικές πρακτικές του πατέρα τους

Δύο από τα παιδιά του Ντόναλντ Τραμπ κλήτευσε η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο της πολιτικής έρευνας για τις επιχειρηματικές πρακτικές και τη λειτουργία των επιχειρήσεών του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Έτσι δύο από τα ενήλικα παιδιά του τέως προέδρου καλούνται από τη Δικαιοσύνη στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για τις επιχειρηματικές πρακτικές του πατέρα τους.

Η εισαγγελία της Νέας Υόρκης κλήτευσε συγκεκριμένα την Ιβάνκα Τραμπ, αγαπημένη κόρη και πολύ στενή συνεργάτη του πατέρα της, ακόμα και μέσα στον Λευκό Οίκο, όταν διετέλεσε πρόεδρος των ΗΠΑ. Κλήτευσε επίσης τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, τα μεγαλύτερα από τα παιδιά του Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με τις επιχειρηματικές πρακτικές του τέως προέδρου των ΗΠΑ και της ομώνυμης εταιρείας του.

How Trump's son-in-law could skirt nepotism laws and find his way into the White House | CBC News

Κλήτευση και του ίδιου του Ντόναλντ Τραμπ – Τα νομικά τερτίπια του πρώην προέδρου για να καθυστερήσει την εισαγγελική έρευνα

Η Γενική Εισαγγελέας Λετίσια Τζέιμς έχει επίσης κλητεύσει τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με πηγές του δικαστηρίου της Πολιτείας της Νέας Υόρκης,. δικηγόροι της οικογένειας Τραμπ προσπαθούν να εμποδίσουν την κατάθεση του τέως προέδρου και των παιδιών του ενώπιον της Εισαγγελέως. Την είδηση για τις κλητεύσεις μετέδωσαν πρώτοι οι New York Times, επικαλούμενοι άτομο που γνωρίζει την υπόθεση εκ των έσω. 

Τον περασμένο μήνα ο Ντόναλντ Τραμπ μήνυσε την Γενική Εισαγγελέα Λετίσια Τζέιμς, προκειμένου να εμποδίσει με νομικά τερτίπια την έρευνα σχετικά με τον Οργανισμό Τραμπ, κατηγορώντας τη δημοκρατική εισαγγελέα για κομματική πολιτική. Η Λετίσια Τζέιμς ερευνά εάν η εταιρεία χρησιμοποίησε δόλιες τακτικές προκειμένου να λάβει τραπεζικά δάνεια και να εξασφαλίσει φοροαπαλλαγές. Ο Έρικ Τραμπ, έτερος γιος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ανακρίθηκε νωρίτερα από το γραφείο της Τζέιμς τον Οκτώβριο του 2020. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments