Οικονομία

ΕΝΦΙΑ πληρωμή: Σε 10 ή 12 άτοκες δόσεις – Πότε αναμένεται στη Βουλή

ΕΝΦΙΑ πληρωμή: Σε 10 ή 12 άτοκες δόσεις – Πότε αναμένεται στη Βουλή
ΕΝΦΙΑ πληρωμή: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τα αποκαλυπτήρια του νέου ΕΝΦΙΑ, όπου βρίσκεται σε τελικό στάδιο διαμόρφωσης.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τα αποκαλυπτήρια του νέου ΕΝΦΙΑ, όπου βρίσκεται σε τελικό στάδιο διαμόρφωσης. Μάλιστα ο νέος ΕΝΦΙΑ θα φέρει και μεσοσταθμική μείωση 3% έως 4% το 2022. Η πληρωμή του θα πραγματοποιηθεί σε 10 ή 12 άτοκες δόσεις. Βασικός στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι το Φεβρουάριο να πάρει το δρόμο προς τη Βουλή η τελική ρύθμιση.

ΕΝΦΙΑ πληρωμή: Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών στο MEGA η προσδοκία είναι να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 60 εκατ. ευρώ το 2022. Και σημείωσε χαρακτηριστικά, «έχουμε ενσωματώσει τις αντικειμενικές αξίες στον νέο υπολογισμό του φόρου ακίνητης περιουσίας και μεταβάλλουμε τους συντελεστές. Στόχος είναι οι Έλληνες να πληρώσουν ακόμα χαμηλότερο φόρο μέσα στο 2022».

ΕΝΦΙΑ πληρωμή: Σε 10 ή 12 άτοκες δόσεις

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα η πληρωμή του φόρου θα γίνει φέτος σε 10 ή 12 μηνιαίες δόσεις. Στην ΑΑΔΕ ήδη γίνονται προσαρμογές στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η έκδοση των νέων εκκαθαριστικών.

Όπως προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2022 τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ του 2022 θα είναι μειωμένα κατά 60 εκατ. ευρώ καθώς και θα διαμορφωθούν στα 2,503 δισ. ευρώ από 2,563 δισ. ευρώ που εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν για το 2021. Τα 60 εκατ. ευρώ είναι πρόσθετη μείωση στον ΕΝΦΙΑ η οποία σύμφωνα με τον υπουργό είναι της τάξης του 3%-4% και έρχεται να προστεθεί στη μεσοσταθμική μείωση 22% που έγινε το 2019 ανεβάζοντας τη συνολική μείωση στο 25% ενώ παραμένει η κυβερνητική δέσμευση για συνολική ελάφρυνση 30% στον ΕΝΦΙΑ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments