Διεθνή

Κορωνοϊός- Έρευνα: Ποια είναι τα πιο επικίνδυνα μέρη να κολλήσεις

Κορωνοϊός- Έρευνα: Ποια είναι τα πιο επικίνδυνα μέρη να κολλήσεις
Δεν θα πιστεύεται τα αποτελέσματα της μελέτης

Κατάλογο με τις δραστηριότητες που θεωρούνται ως οι πλέον επικίνδυνες «εστίες εξάπλωσης» του κορωνοϊού κατάρτισαν Βρετανοί επιστήμονες που συμμετέχουν στην «Επιτροπή Σοφών» (Sage), η οποία συμβουλεύει την κυβέρνηση Τζόνσον για την πανδημία.

Τα ευρήματα της μελέτης είναι αρκετά ενδιαφέροντα, καθώς βασίστηκε σε καθημερινές δραστηριότητες 10.000 ανθρώπων και διαπιστώθηκε πρώτη εστία εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι αγορές σε καταστήματα με δεύτερη  τα αθλήματα σε εξωτερικούς χώρους. Τα υπαίθρια αθλήματα ενέχουν επίπεδο κινδύνου 1,36% σύμφωνα με τη μελέτη.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The  Sun», οι πολίτες κινδυνεύουν λιγότερο να μολυνθούν από τον ιό, όταν χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς.

Για τους επιστήμονες, στα υπαίθρια αθλήματα διατρέχει κανείς μεγαλύτερο κίνδυνο να μολυνθεί λόγω των «κοινωνικών δραστηριοτήτων» που συνδέονται με τον αθλητισμό καθώς και με τη σωματική δραστηριότητα. Η έρευνα έδειξε ότι τα υπαίθρια αθλήματα ενέχουν επίπεδο κινδύνου 1,36%.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, με τη χρήση των μέσων μεταφοράς ή με επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας, οι πολίτες διατρέχουν 1,3 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να «κολλήσουν».

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου του 2021, πριν την επέλαση της Όμικρον,  έδειξε επίσης ότι όσοι έπρεπε να μεταβούν στην εργασία τους είχαν περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από Covid σε σχέση με εκείνους που έκαναν τηλεργασία.

Πού κινδυνεύουμε να κολλήσουμε κορωνοϊό

  • Κάνοντας αγορές σε καταστήματα, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 2,18%.
  • Παίζοντας ένα άθλημα σε εξωτερικούς χώρους, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 1,36%.
  • Μπαίνοντας στο λεωφορείο, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 1,31%
  • Τρώγοντας σε εστιατόριο ή σε καφετέρια ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 1,29%.
  • Χρησιμοποιώντας μέσα μαζικής μεταφοράς περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 1,28%. Το ίδιο ισχύει για όσους πηγαίνουν σε παμπ, μπαρ ή κλαμπ.
  • Πηγαίνοντας σε πάρτι, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 1,27%
  • Πηγαίνοντας σε γυμναστήριο ή κάνοντας αθλήματα εσωτερικού χώρου, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 1,27%.
  • Φεύγοντας από το σπίτι για να πάμε στη δουλειά, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 1,2%.
  • Κάνοντας χρήση ταξί, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 1,19%.
  • Χρησιμοποιώντας τρένο ή τραμ, ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος κατά 1,18%. Το ίδιο ισχύει και για όσους επισκέπτονται αισθητικό, κομμωτή ή κουρέα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments