Οικονομία

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Τη Δευτέρα ανακοινώνονται μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Τη Δευτέρα ανακοινώνονται μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων
Θεόδωρος Σκυλακάκης: Νέα μέτρα ανακοινώνονται τη Δευτέρα που θα αφορούν τη στήριξη των επιχειρήσεων, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Νέα μέτρα ανακοινώνονται τη Δευτέρα που θα αφορούν τη στήριξη των επιχειρήσεων, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης. Τα νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων θα αφορούν αυτούς που πλήττονται από τους περιορισμούς που έχουν ληφθεί για τη διασπορά του κορωνοϊού, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Θα εκπλαγούμε θετικά το 2022 από την οικονομία

Ο κ. Σκυλακάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 διαβεβαίωσε ότι θα εκπλαγούμε θετικά το 2022 από την δυναμική της οικονομίας, παρά το πρόβλημα του πληθωρισμού. Ανέφερε, δε, ότι θα υπάρξουν σημαντικές βοήθειες σε ό,τι αφορά την φορολογία, ενώ το εισόδημα των πολιτών θα ενισχυθεί με υψηλότερους μισθούς. Τέλος, δήλωσε πως φέτος θα έχουμε 11 δισ. ευρώ επενδύσεις, δηλαδή θα σημειωθεί υπερδιπλασιασμός των δημοσίων επενδύσεων και παράλληλα θα έχουμε επενδυτικά κίνητρα με τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης. Θεόδωρος Σκυλακάκης

Σταϊκούρας: Τέλος της εβδομάδας θα αποφασιστεί η λήψη και νέων μέτρων στήριξης

Συνολικά 43,3 δισεκατομμύρια έχουν φθάσει συνολικά τα μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα. Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως βρίσκονται και νέα μέτρα στήριξης στο τραπέζι ανάλογα με την πορεία της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα. Τα μέτρα αυτά αναμένεται να αποφασιστούν προς το τέλος της εβδομάδας, ανάλογα με την πορεία της υγειονομικής κρίσης.

Χρήστος Σταϊκούρας: Η κάθε μετάλλαξη προκαλεί εμπόδια στην ομαλή ανάκαμψη των οικονομιών

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών η κάθε μετάλλαξη που εμφανίζεται προκαλεί εμπόδια στην ομαλή ανάκαμψη των οικονομιών των χωρών όμως φαίνεται πως η ελληνική οικονομία αντέχει και η εικόνα της μάλιστα είναι καλή.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα σημείωσε για τα νέα μέτρα στήριξης ο κ. Σταϊκούρας ότι δεν μπορεί να κάνει εικασίες και θα τοποθετηθεί με ευθύνη στα τέλη της εβδομάδας. Ο ίδιος βέβαια σημείωσε ότι πάντα αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά διότι την τελευταία διετία η χώρα έχει περάσει από πολλές κρίσεις. «Δεν μπορώ να αποκλείσω οποιοδήποτε μέτρο εφόσον υπάρχει αβεβαιότητα στο υγειονομικό επίπεδο. Με γνώμονα τις εξελίξεις και βάση τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας θα αποφασίσουμε πως θα αντιδράσουμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments