Nέα της αγοράς

Wind: Αλλάζει όνομα και προχωρά σε ενοποίηση

Wind: Αλλάζει όνομα και προχωρά σε ενοποίηση
Wind: Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας η εταιρεία Wind αναμένεται να να περάσει και επίσημα στη BC Partners και την United Group.

Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας η εταιρεία Wind αναμένεται να περάσει και επίσημα στη BC Partners και την United Group. Σύμφωνα με πληροφορίες η United αναμένεται να αλλάξει όνομα στη Wind με τα επικρατέστερα να είναι Nova ή EON, χωρίς όμως να θεωρείται κάτι σίγουρο.

Η αλλαγή του ονόματος είναι απόρροια της ενοποίησης των δύο εταιρειών και με το νέο rebranding της Wind αναμένεται να μειωθούν και τα κόστη για την United, καθώς δεν θα καταβάλλει τα σχετικά δικαιώματα χρήσης του ονόματος.

Wind: Ποιοι οι νέοι στόχοι

Η United Group αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στη Wind και να προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις. Στους στόχους της συμπεριλαμβάνεται η Wind να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα έργα ψηφιακής μετάβασης που πυροδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ οι οπτικές ίνες και το 5G αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της στρατηγικής.

Παράλληλα, αναμένεται να δοθεί έμφαση στον εμπλουτισμό του συνδρομητικού περιεχομένου, με την United Group να αναμένεται να εντάξει τη Wind Vision στις συνδρομητικές υπηρεσίες και να εμπλουτίσει περαιτέρω το περιεχόμενό της.

Wind: Λίγα λόγια για την εταιρεία

H Wind έχει 4,2 συνδρομητές και παράγει ετήσια έσοδα άνω των 500 εκατ. ευρώ. Η συναλλαγή θα επιτρέψει στη United Group να συνδυάσει τις υπηρεσίες της Nova με αυτές της Wind και να δημιουργήσει ένα ισχυρό οπεράιτορ που θα είναι το νούμερο 2 στο internet και τις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τίμημα κινείται στη ζώνη του 1 δισ. ευρώ, πιθανά ελαφρά υψηλότερα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments