Ελλάδα

Παίδων Πεντέλης – Απεργία: Κρίθηκε παράνομη

Παίδων Πεντέλης – Απεργία: Κρίθηκε παράνομη
Οι αντιδράσεις αφορούν στη μετατροπή του σε mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά και στην εξαίρεσή του από τις εφημερίες

Παράνομη κηρύχθηκε η απεργία που είχαν εξαγγείλει οι γιατροί στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, αντιδρώντας στη μετατροπή του  σε mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά και της εξαίρεσής του από τις εφημερίες.

Προηγήθηκε αγωγή του υπουργείου Υγείας με την οποία ζητούσε να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

«Αναφορικώς με την κήρυξη 24ωρης απεργίας εν μέσω πανδημίας από ιατρούς στο Παίδων Πεντέλης με απόφαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη δόθηκε εντολή να γίνουν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά του Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Έτσι στις 10.30 το πρωί κατατέθηκε αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία».

Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση του να μετατραπεί το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης σε εμβολιαστικό κέντρο, ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μία προσωρινή απόφαση.

Το νοσοκομείο, όπως είπε, εφημέρευε μέχρι σήμερα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη μαζί με κάποιο άλλο νοσοκομείο Παίδων. Προκειμένου να αυξηθούν οι εμβολιαστικές γραμμές σε 13 έως τις 13 Φεβρουαρίου, ώστε να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί των μικρών παιδιών, αποφασίστηκε να εξαιρεθεί το νοσοκομείο από τις εφημερίες για περίπου 35 ημέρες.

«Η εξαίρεση του Παίδων Πεντέλης από τις εφημερίες δεν είναι μόνιμη απόφαση, αλλά αφορά μόνο από 8 έως 10 εφημερίες συνολικά. Δηλαδή, θα βγει από τις εφημερίες για 4 έως το πολύ 6 εβδομάδες. Δηλαδή σε 30 έως 40 ημέρες το πολύ θα επανέλθει στις εφημερίες», είπε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments